Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Berente Ági: Keleti gyógymódok kézikönyve

Budapest, 2008. Vagabund Kiadó, 208 oldal, kiadói papírborítóban, jó állapotban.

Kiadó:
Vagabund
Kiadás éve:
2008
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kaposvári
ISBN:
978-963-9685-41-3
Kötés típus:
papír
Terjedelem:
208
Nyelv:
magyar
Méret:
13x19.5cm
Állapot:
Súly:
256 g
990 Ft


"A kínai konyha alapja a rizs. Főképp a csapadékos vidékek tartják nagy becsben ezt a növényt, mint Dél-Kína, Thaiföld, Vietnám, Indonézia. Kínában a "rizs" szó jelenti magát az ételt. Nagyon sokféle rizs létezik, tájegységenként eltérő, melyik fajtával milyen viszonyban állnak az ott élők. Megkülönböztetnek hosszú szemű (pörgős fajtát), rövid szemű (tapadóst), ismernek számtalanféle aromás rizst, lényegében ahány tájegység, annyiféle rizs létezik. A rizs szénhidrát, melynek a napi egyensúly megtartásához 50-60 százalékarányban kell részt vennie a táplákozásban. Ez persze az összetett szénhidrátokra vonatkozik (gabona, burgonya, zöldség, hüvelyesek). Az egyszerű szénhidrátok, úgy, mint cukrok, energiabombaként hatnak a szervezetre, ám a robbanás nyomán gyors visszaesés, energiahiány lép fel. A rizs összetett szénhidrát, magas rosttartalommal és B-vitaminnal rendelkezik. A szénhidráttartalom mellett fehérjét és fontos aminosavakat is tartalmaz. A rizsfamília igen népes, így muszáj kiemelni a hántolatlan, barna rizst, mely tartalmazza a növény összes értékes elemét. Tovább kell főzni, mint a fehér rizst, sőt, előáztatni is érdemes, és durvább formájú, mint a hántolt testvérei, viszont rendkívül tápláló, erőt és egészséget adó növény. A hántolt gabona mindig szerényebb rosttartalommal és vitaminkészlettel dicsekszik. A basmati rizs egy ismert rizsfajta, igaz, nem olcsó, viszont aromás, illatos, szép, hosszú szemű változat. Szerepet játszik az egészséges étkezés és egészséges életmód kiművelésében. A finomított élelmiszerek minimálisra csökkentése csökkentése, vagy teljes kitiltása a mindennapi táplákozásból hosszabb, egészségesebb életet, lassabb öregedési folyamatot eredményez. A kínai konyha másik alapélelmiszere a zöldség."


Búvár zsebkönyvek-Vadak

Gróf Széchenyi Zsigmond: Hengergő homok-Vadászexpedíció a Lybiai sivatagban-1. kiadás!

Papp Lajos: Csodák és tragédiák életemben - Virágvasárnaptól nagypéntekig

Számvéber Norbert: Páncélos-hadviselés a budapesti csatában

Kodolányi János: Julianus barát

Orbán Balázs: A Székelyföld leírása I-II. Hasonmás kiadás

dr. Hőnich Miklós: Vadon élő állatok betegségei

Robert James Waller: A szerelem zenéi

Ernest Pickering: A brief survey of english literature

Dékány András: Jokkó visszatér

Fekete István: Téli berek

Jávorka S:Viruló természet-A növény a gyakorlatban

Elisabeth Elliot: Út a szenvedésen át

Siposné Kecskeméthy Klára-B. Kalavszky Györgyi: A Ludovika

Koltay Gábor: Velünk élő Trianon-Egy film története-DEDIKÁLT!!

Szabó Miklós: Jogbölcseleti előadások

Szepes Mária: Az álom mágiája - Tervezzük meg álmainkat

Thomas W. Hook: Jacko 1958-2009 - Michael Jackson The King of Pop

Joseph Sheridan LeFanu:Fogadó a repülő sárkányhoz

Reader's Digest-Extra kiadás, 2009