Budapest, 1973. Mezőgazdasági Kiadó, 206 oldal, fekete-fehér és színes képekkel, kiadói, egészvászon-kötésben, a védőborító felső szélén pici szakadások, a könyv jó állapotban.
990 Ft
"A figyelmességből, különféle alkalmakkor ajándékba kapott rózsát mindenki szívesen fogadja, és igyekszik minél tovább üdén megőrizni. Meleg nyári időben ez nem könnyű. Sokan úgy vélik, hogy vázában a rózsa nem tart soká, ezért inkább más virágot vásárolnak. Sok virág valóban tartósabb, de a rózsák gyors hervadását vagy elvirágzását legtöbbször a hibás kezelés okozza.
A bimbók kinyílása és elvirágzása természetes folyamat, ezzel az élő virág szépsége nem csökken. A természetet nem szabad akadályozni, csak irányítani, és akinek más a véleménye, tegyen művirágot vázájába, amit csak le kell porolnia. A rózsa nem az emberek kedvéért virágzik, hanem a létét biztosítja azzal, hogy odacsalogatja a rovarokat, amelyek elvégzik a beporzást.
A rózsa tartóssága több mindentől függ. A vásárló a rózsa tartósságáért csak annak megvásárlása után tehet valamit. A kertbarát azonban, aki rózsáját maga vágja, a tartósságot már korábban, akár a vágás előtt is elősegítheti. A vágott virág tartósságához elsősorban jó kultúrállapotban levő, tápanyaggal kellőképpen ellátott rózsatövekre van szükség. Jól fejlett, egészséges növényekről, amelyeknek tápanyaggal való ellátásuk harmonikus és nincsenek túltrágyázva, jobb minőségű virágokat lehet vágni, mint azokról, amelyeken csak nagy kínnal fejlődtek ki a virágok. A tápanyagok közül elsősorban a kálium, továbbá a mész és a bor van jó hatással a virágra.
Ha a fény szegény hónapokban a levegő CCV tartalmát növeljük, az üveg alatti rózsák nemcsak több, hanem tartósabb virágot is hoznak. A vágott rózsa tartóssága fajtatulajdonság is."