Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza a Méliusz Antikvárium.hu használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe:

http://www.meliuszantikvarium.hu/index.php

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Cégnév: Horváth Tibor

Székhely címe: 4032, Debrecen, Sántha Kálmán utca 40.

Nyilvántartást vezető cégbíróság: Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatala

Okmányirodai Osztály Debrecen

Nyilvántartási száma: 40547699

Adószám: 66898573129

Statisztikai számjel: 66898573479123109

Bankszámlaszám: 11738039-20844015

Vállalkozói tevékenység kezdete: 2014.12.03.

Fő tevékenysége: 479102, Csomagküldő, internetes kiskereskedelem

Ügyfélszolgálat/Áruház adatai:

Cím: 4032, Debrecen, Sántha Kálmán utca 40.

Telefon: +36-30/9-043-757

E-mail: info@meliuszantikvarium.hu

Nyitva tartása: H-P 10-18h-ig hívható a fent megadott telefonszám

Az általános szerződési feltételek elfogadása

1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.

2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.

A megrendelés lépései:

1. A regisztráció menete:
A weboldalon található könyvek megvásárlásához regisztráció szükséges. A felhasználók adatait bizalmasan kezeljük kizárólag a rendelés lebonyolításához használjuk fel, nem adjuk ki harmadik félnek! Regisztrálni a fejlécnél a "Bejelentkezés, regisztráció" menüpontra kattintva tud, kérjük az itt található űrlap pontos kitöltését a postázási kellemetlenségek elkerülése végett.

Sikeres regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mail-t az Ön által megadott e-mail címre (ha nem érkezik meg ellenőrizze a spam mappát). Ezt követően már lehetősége van vásárolni, előjegyezni az oldalon található könyvekből.

2. A kosár használata:
Ha befejezte a válogatást az oldalon a "Kosár" menüpontra kattintva tudja véglegesíteni a rendelését (miután bejelentkezett a személyes fiókjába). A postázási adatok kérjük alaposan ellenőrizze ha szükséges módosítsa majd a végén az "átvétel" mezőben válassza ki az Önnek megfelelő szállítási módott végül a "megrendelés" gombra kattintva adja le a rendelését. Ezt követően kapni fog majd tőlünk egy visszaigazoló e-mail-t amelyben megtalálja a vásárlás lebonyolításához szükséges tudnivalókat, számlaszámot az utaláshoz. A banki átutalásnál kérjük a megjegyzésben feltüntetni a könyv/könyvek adatait (szerző, cím), hogy betudjuk azonosítani kitől érkezett az átutalás.

 

További segítség a weboldal használatának megkönnyítéséhez:

3. Elfelejtett jelszó

Ha a "belépés/regisztráció" menüpont alatt található "belépés" mezőben nem sikerül bejelentkeznie akkor jelszó-emlékeztetőt kérhet. A regisztrációkor megadott e-mail címet írja be a "jelszó-emlékeztető" mezőbe és kattintson az "emlékeztetőt kérek" gombra. A rendszer elküldi Önnek a belépéshez szükséges adatokat.

4. A könyvek állapota, termékleírás

A listában található kötetek fotói mindig a raktáron lévő példányokról készül, nem másolunk be képeket más oldalakról! Előjegyezhető termékeknél az utoljára kapható könyvről készült állapotfotó látható.

A termékismertetőben igyekszünk kritikus tájékoztatást adni az esetleges szépséghibákról-hiányosságokról a kellemetlenségek elkerülése végett. Rossz állapotú könyvet nem kínálunk eladásra, viszont kidobni nem szeretünk semmit ha csak nem muszály ezért olyan előfordulhat néhány könyv esetében, hogy egy olvasásra abszolút alkalmas példány kötése, külső borítója nem tökéletes állapotú. Erről részletes tájékoztatást nyújtunk a leírásban és természetesen az eladási árat is ehhez mérten szabjuk, hogy a szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkező könyvbarátoknak is legyen lehetősége a vásárlásra.

Amennyiben az ismertető és a feltüntetett fotó/k nem nyújtanak kellő tájékoztatást egy könyvről kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot és megpróbálunk további információval szolgálni.

5. Keresés

Az oldalon található könyvek között egyszerűsített formában tud keresni ezért a túl sok felesleges találat elkerülése végett javasoljuk a pontosabb kifejezés megadását majd a "keresés" gombra kattintva a rendszer betölti a találatokat.

6. Előjegyzés

Előjegyzést azokra a könyvekre adhat le amelyek már korábban megvásárolhatók voltak az antikváriumban de jelenleg nincs elérhető példány raktáron. Bejelentkezés után az "Előjegyzés" ikonra kattintva a rendszerünk rögzíti azt és amint beérkezik a keresett könyv (ennek ideje pár naptól több hónapig, ritka köteteknél akár évekig is terjedhet) értesítést küldünk róla. A sikeres előjegyzés nem jelent vételi kényszert. A vásárlásra 5 nap áll rendelkezésre, ha ez idő alatt nem rendeli meg a könyvet kikerül a kosarából és az időrendben következő felhasználónak lesz lehetősége a vásárlásra. Ha senki nem vásárolja meg az előjegyzet könyvet akkor bekerül a mindenki számára elérhetők közé.

Szívesen fogadunk előjegyzéseket olyan könyvekre is amelyek nem találhatók a listán, ez esetben e-mailben várjuk a keresett könyvek adatait.

7. Hírlevél

Regisztrált felhasználóinknak heti rendszerességel szeretnénk tájékoztatást nyújtani minden olyan eseményről ami az antikváriumban történik, erről a regisztrációkor megadott e-mail címre küldünk hírlevelet . Gondolunk itt az újonnan érkezett könyvek ismertetésére témakörönként, valamint a 3 hetente indított online árveréseink tételeinek bemutatására és az aktuális akcióinkra.

8. Online árveréseink:

Rendszeresen indítunk online könyvaukciókat amelyekre a Vatera piacterén tud licitálni regisztráció után. Az árverések 2-3 hétig tartanak, ha valamelyik tételünk felkeltette az érdeklődését akkor kérjük ez idő alatt tegye meg licitjét a kiszemelt könyvre/könyvekre, de ha ideje engedi akkor az utolsó percben is kísérje figyelemmel az aukciók alakulását mert sok esetben még ilyenkor is érkeznek licitek a tételekre.

Az el nem kelt tételeket minden esetben újra indítjuk így aki véletlenül lemaradt az árverésekről annak később is lehetősége nyílik a licitálásra.

Javasoljuk a regisztrációt mert anélkül is használhatja a piactér szolgáltatásait de csak bizonyos megkötésekkel melyek a következők:

A regisztráció nélküli vásárlók:

- nem licitálhatnak, csak fix- vagy villámáron vásárolhatnak,

- egyszerre maximum 50 000 Ft értékben vásárolhatnak,

- egy kosárral maximum három eladótól vásárolhatnak,

- egy eladótól maximum ötféle terméket vásárolhatnak,

- olyan aukción nem vásárolhatnak, ahol öt vagy több, a minimálárat elérő licit van,

- az aukció zárását megelőző órában nem vásárolhatnak.

A nyertes licitálónak az antikváriumban történő rendeléssel megegyező módon küldünk egy e-mailt a vásárlás lebonyolításához szükséges adatokkal. A könyv/ek kifizetésére 1 hét áll rendelkezésre, kérjük csak akkor licitáljon ha valóban komoly a vételi szándéka, köszönjük megértését. Az aukciózással kapcsolatos tudnivalókat részletesen megtalálja a piactéren de ha mégsem boldogul és szeretne könyveinkre licitálni keressen bennünket és megpróbálunk segíteni.

9. Kedvezmények:

Regisztrált felhasználóink az alábbi kedvezményeket vehetik igénybe:

- 12 000 Ft feletti vásárlás esetén a postaköltséget átvállaljuk

- Névnapra 10% kedvezményt adunk a választott könyv/ek árából

- Születésnapra 20% kedvezményt adunk a választott könyv/ek árából

A fenti esetekben rendszerünk a vásárlás folyamán mindig a teljes vételárat számolja fel, de munkatársunk a visszaigazoló e-mailben már az aktuális kedvezményt kalkulálva fogja elküldeni a fizetéshez szükséges adatokat.

A születésnapi-és névnapi kedvezmények igénybevételéhez kérjük a megrendelő oldalon a "megjegyzés" mezőnél pár szóban jelezni az eseményt munktársunk felé, véletlenül se kerülje el figyelmünket.

10. Postaköltség kalkuláció, postázás, fizetési mód:

A várható postaköltség még a rendelés leadása előtt kalkulálható a honlapon feltüntetett mindenkori aktuális díjszabás alapján amit a vásárlási tudnivalók menüpont alján található. Minden könyvnél feltüntetjük a súlyát így Önnek csak választani kell melyik szállítási forma a legmegfelelőbb a költségek figyelembe vételével, több tétel rendelése esetén a könyvek összsúlya adja a végleges postai díjat. A csomagolásért nem számolunk fel külön költséget.

A vételár bankszámlánkra beérkezését követő munkanapon postára adjuk rendelését a regisztrációkor megadott postai címre, amennyiben ettől eltérő címre kéri a küldeményt kérjük jelezze nekünk még a rendelés leadása előtt a "megjegyzés" mezőben.

A vásárlást banki átutalással rendezheti melynek adatait a rendelés leadását követően elküldünk Önnek e-mailben. A postai utánvétes feladást korábbi kellemetlenségek miatt nem tudjuk vállalni, személyes átételre székhelyünkön van lehetőség hétfőtől-péntekig: 16-18h-ig mivel utcai árusítás jelenleg nem folytatunk.

 

Az adásvételi szerződés létrejötte:

1. Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház mint Méliusz Antikvárium.hu oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)

2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

3. A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház mint Méliusz Antikvárium.hu elektronikus formában, automatikusan tárolja. A felhasználó számára a Webáruházba történő bejelentkezés után hozzáférhető. Annak tartalmát elolvashatja, mentheti vagy kinyomtathatja.

A termék lényeges tulajdonságai

A termék (könyv) lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek (könyvek) bemutató oldalain.

Árak

A Webáruházban közzétett árak bruttó árak, amelyek nem tartalmazzák a postaköltség díját.

Kiszállítás, személyes átvétel

1. A várható postaköltség még a rendelés leadása előtt kalkulálható a honlapon feltüntetett mindenkori aktuális díjszabás alapján amit a vásárlási tudnivalók menüpont alján található. Minden könyvnél feltüntetjük a súlyát így Önnek csak választani kell melyik szállítási forma a legmegfelelőbb a költségek figyelembe vételével, több tétel rendelése esetén a könyvek összsúlya adja a végleges postai díjat. A csomagolásért nem számolunk fel külön költséget.

A vételár bankszámlánkra beérkezését követő munkanapon postára adjuk rendelését a regisztrációkor megadott postai címre, amennyiben ettől eltérő címre kéri a küldeményt kérjük jelezze nekünk még a rendelés leadása előtt a "megjegyzés" mezőben.

A vásárlást banki átutalással rendezheti melynek adatait a rendelés leadását követően elküldünk Önnek e-mailben. A postai utánvétes feladást korábbi kellemetlenségek miatt nem tudjuk vállalni, személyes átételre székhelyünkön van lehetőség hétfőtől-péntekig: 16-18h-ig mivel utcai árusítás jelenleg nem folytatunk.

2. A könyvek kiszállítását a szolgáltató a vásárlóval egyeztetett külön időpontban is végzi ha a fentiektől eltérő időpontban szeretné kiszállíttatni.

3. A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni az MPL munkatársának jelenlétében.

Lehetséges fizetési módok

1. Személyesen székhelyünkön: 4032, Debrecen, Sántha Kálmán utca 40. H-P 16-18h-ig.

2. Banki átutalás (előre utalás) a bankszámlánkra amit a vásárlást visszaigazoló e-mailben megkap a vásárló.


Elállás joga, módja:

Amennyiben Ügyfél a termék házhozszállítása után kíván a vásárlástól elállni, azt az áru átvételét követő 8 munkanapon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia Szolgáltató címére.

Csak és kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban Ügyfélnek kell gondoskodnia. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot 8 munkanapon belül elküldeni, egyúttal gondoskodnia kell a termék mihamarabbi visszajuttatásáról. Elállás esetén a Szolgáltató követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
"2. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez


(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)
Címzett:1
Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:2
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:3

A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

1 Horváth Tibor, 4032. Debrecen, Sántha Kálmán utca 40. - 06-30/9-043-757, email: info@meliuszantikvarium.hu

2 Nevezett könyv vagy termék megnevezése

3 A megfelelő jelölendő"

Jótállási vagy szavatossági igény bejelentésének módja

A Szolgáltató rögzíti, hogy a webáruházban értékesített termékek jellegükből adódóan használtak. A fentieknek megfelelően az Ügyfél tudomásul veszi, hogy a megvásárolt termék hibás vagy hiányos lehet.

A reklamáció kezelését a szavatosság teljes időszakában a Szolgáltató ügyfélszolgálata kezeli.

A Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

A Szolgáltató megtesz mindent azért, hogy a webáruházában megjelenő adatok (termékek, árak, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 17/1999. (II.5.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.


Debrecen, 2014. 12. 03.


Lukács István: Mesterszakácsok receptkönyve

Berkesi András: Akik nyáron is fáznak I-II.

Körkép 79-Harminchárom mai magyar elbeszélés

Boldizsár Ildikó(szerk.): Az álomlátó fiú-Furfangos magyar népmesék

Vértes O. József: Érzelmi világunk és a nyelv történeti változásának kölcsönhatása

Fekete István: Bogáncs

Martin Rees: Kozmikus otthonunk

Chaerlotte Bronte:A lowoodi árva

Kós Károly: Az országépítő

Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem!

Werner Schabert: Vasútvonalak képekben

Jodie Picoult: Egyszerű igazság

Barát Endre: Alvó Vénusz-Regény Lotz Károly életéről

Lerner Balázs-Lerner János: Regélő kövek

Bársony István: Vadásztörténetek - Vadásztáska -Szól a puska. Kolligátum - 3 mű egyben

Kallós Zoltán: Balladák könyve

Ahdaf Soueif: Szerelmem, Egyiptom

Otto Strasser: És ezért még fizetnek is... Életem a Bécsi Filharmonikusok között

Denis Rouart, Momcilo Stevanovic: Ismeretlen Degas és Renoir művek

Vergilius összes művei