Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

A fejfájás, az asztma és a szénanátha gyógyítása a természetgyógyászat segítségével - 2004

Budapest, 2004. Black&White Kiadó, 184 oldal, kiadói papírborítóban, jó állapotban.

Kiadó:
Black&White
Kiadás éve:
2004
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kinizsi
ISBN:
963-7095-268
Kötés típus:
papír
Terjedelem:
184
Nyelv:
magyar
Méret:
14x19.5cm
Állapot:
Súly:
157 g
800 Ft


"Amikor megjelenítési gyakorlatot végzünk, akkor azokat a szavakat használhatjuk  „jóllétünk" erősítgetésére, amelyek számunkra a legmegfelelőbbek. Ma már az orvosi gyakorlatban is használják azokat a kifejezéseket, amelyek Louise Hay amerikai gyógyító írásaiban jelentek meg először; ő hozzárendelt bizonyos megerősítő kifejezéseket az egyes betegségekhez. Asztma esetében ezek a kifejezések így szólnak: „Szabad vagyok. Én alakítom a saját életemet." A pszichológiai kutatások jó része kapcsolatba hozza az asztmát az élet eseményei által keltett fojtogató és fullasztó érzésekkel, sőt gyakran vélik az elfojtott sírás megnyilvánulásának. A szabadság pozitív megerősítésével kísért ellazulás és megjelenítés hozzásegíti az embert, hogy szükség esetén az ilyen mélyen gyökerező érzéseken felülkerekedjen.
Szénanátha esetén a megerősítés, ami része lehet a megjelenítési gyakorlatnak, vagy amit egyszerűen csak ismételgethetünk magunkban, amikor csak időnk engedi, így szól: „Nem hiszek semmiféle naptárban. Egy vagyok MINDEN élettel." Ez nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy belénk nevelje, érzéketlenek vagyunk a betegség évszakos ciklusaira. Allergia esetén a következő megerősítés helyettesítheti az eddig említetteket: „Nyugodt vagyok. A világ biztonságos és barátságos." A szénanáthát ilyenkor érzelmi tolulásnak tekintjük, és az allergia pedig a hamis én és érzékenység.
Az életforma megváltoztatásának és a rendszeres testedzésnek az alapvető fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A légzési és relaxációs gyakorlatok, majd a megjelenítés rendszeres ismétlése igen ajánlatos. Az ellazításnak vannak más, a fentebb leírtaktól eltérő és az egyéni igényeknek talán jobban megfelelő módszerei, de ezek azok, amelyek külön tanítás nélkül a legkönnyebben elsajátíthatók és alkalmazhatók.
A 10. fejezetben a légköri és környezeti alkalmazkodás egyik módszerével foglalkozunk, amelynek, különösen a szennyezett városi környezetben, óriási jelentősége van. Ez pedig nem más, mint az ionizátorok használata. Ennek előtte azonban tekintsük még egyszer át, hogy mire van az asztmás vagy allergiás gyermeknek szüksége."


Ibos Éva: XIX-XX. századi magyar festészet - magyar, német, angol

Jókai Mór összes művei 71 db. kötet egyben

A művészet története Magyarországon, A Honfoglalástól napjainkig

Igali Mészáros József: A hal, a horog és az ember-1. kiadás!

Szilárdfy Zoltán: Barokk szentképek Magyarországon

Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője - 2011.

Szalai Vivien: Hamis gyönyör - Egy luxusprostituált vallomásai

Anton Neumayr: Diktátorok orvosi szemmel

Márai Sándor: A forradalom előérzete

García Lorca összes művei I-II.

Bencze Tibor L.: A TV-vevőkészülék műszerei és mérései

John Douglas-Mark Olshaker: Sorozatgyilkosok-Az FBI kulisszatitkai

Dr. Nagy József: Haszonkert a ház körül - Zöldségtermesztés

John Grisham: Camino sziget

Andy McNab: Hívójele: Bravó Kettő Nulla

Vigh-Gárdonyi: Villamosságtan

Ernest Renan: Questions contemporaines

Zsindely Ferenc: Isten szabad ege alatt - 1934.

Donna Leon: Nemesi kisugárzás

Haris Dzsohari: Csakrák - Rejtett energiaközpontok