Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

A karcsúság receptjei-Update 1 étel-és mozgásreceptek

Budapest, 2005. Alexandra, 301 oldal, gazdag színes képanyaggal, kiadói karto-kötésben, jó állapotban.

Kiadó:
Alexandra
Kiadás éve:
2005
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kinizsi
ISBN:
963-219-445-4
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
301
Nyelv:
magyar
Méret:
19x25
Állapot:
Súly:
1431 g
2190 Ft


"Bizony, kedves Ellen-Lábasom! A Norbi Update módszer az, ami valamennyi, itt található ételleírást egyedivé és összetéveszthetetlenné tesz: a szigorú elv, hogy semmi olyasmit nem használunk fel, ami vadul hizlal, ami gyorsan oldódó, ipari szénhidrát; sőt, még a legapróbb részletekben is tetten érhető az a filozófia, mely szerint a finomított lisztnek és gyári cukornak el kell tűnnie az ételünkből és életünkből egyaránt.
Eszem ágában sincs új fejezetet írni a szakácsművészet nagy aranykönyvébe, de feltett szándékom az emberek főzési szokásainak újraformálása. Mert az nem reform, ha minden recept mögé odaírjuk, hogy hány kalóriát és mennyi szénhidrátot tartalmaz, miközben a finomított cukrot és a fehér lisztet továbbra is beletesszük. Ehhez nem kell megírni egy könyvet. Elég lenne egyetlen mondat: „Egyél mindenből kevesebbet!". Vagy még egyszerűbben: „Nesze neked, vedd megoszt'jó!..."
Én az álszent szemléleten akarok túllépni ezzel a kötettel. Mindig érdekelt az ételek elkészítésének varázslata, így olykor magam is hasonló kíváncsisággal alakítgattam egy-egy étel összetételét, mint ahogy mostani olvasóim lapozgatják e színes oldalakat. Mondhatnám, hogy - némi időbeli eltéréssel - együtt fedezzük fel ezt a csodálatos világot.
Ha tehát támadni akarsz, kedves Ellen-Lábasom, fogadj el egy jó tanácsot: ne gyere azzal, hogy milyenek az ételeim! Azok ugyanis egytől-egyig kiállták egy remek séf szakmai próbáját.
Ha akarod, támadhatod azt is, amitől ezek a receptek az enyémek: a módszeremet, a Norbi Update életmódprogramot. Csak arra kérlek, előbb beszélj azokkal, akiket ennek a segítségével lefogyasztottam! Kell hozzá egy kis idő, mivel jó sokan vannak. Ráadásul velük együtt, közösen hoztuk össze ezt a könyvet.
Ha még mindig kötekedni akarsz, nem irigyellek a rád váró feladatért, kedves Ellen-Lábasom. Persze, van még egy lehetőség: kóstold meg az ételeimet, s utána mondj véleményt. Hidd el, jót teszel majd magaddal, a testeddel és a lelkeddel egyaránt. Ez is egyfajta Update lenne. Először csak egy kicsit hinnél nekem... Mondjuk reggel 6 és déli 12 óra között. Aztán már 15 óráig... Végül pedig egész nap. Az egészséged, a boldogságod, a szeretteid érdekében.
Nos, megpróbáljuk?"


Kiss Margit: Czóbel Minka - Dedikált

J.Hanzelka-Miroslav Zikmund: Két óceán között

Természettudományi közlöny 1928.

A.C. Bhaktivedanta Swami:Születésen és halálon túl

Művészeti kislexikon

Wass Albert: Black Hammock

Monique Chapelle: Gérard Philipe

Brian Scott Marshall: Lélekvesztő

Csiffáry Tamás: Vajdaság gyöngyszemei

A művészet története: A klasszikus ókor

Lonely Planet-Franciaország

William S. Burroughs: A narkós

Kárpátalja

Dean Lorey: A szörnyek bosszúja

Tabéry Géza: Szarvasbika

Noah Gordon: Sámán

Robin Pilcher: Újrakezdés

John Man: Attila a barbár király

Victor Hugo: A nyomorultak I-II.

Bertolt Brecht színművei I-II.-Helikon Klasszikusok