Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Dobrossy István: A miskolci vendégfogadók és a vendéglátás története 1745-1945

Miskolc, 1985. Herman Ottó Múzeum, 150 oldal, 92 képpel, kiadói papírborítóban, a borító kissé töredezett, egyébként jó állapotban.

Kiadó:
Herman Ottó Múzeum
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Borsodi
ISBN:
963 01 6613 5
Kötés típus:
papír
Terjedelem:
150
Nyelv:
magyar
Méret:
14x20 cm
Állapot:
Súly:
185 g
1690 Ft


"Ez a bal oldali része a földszintnek, padlója, boltozatos mindene épp olyan, mint a jobb oldali része.
A bal oldali boltozat alatt faajtón át kettős falépcsőzet vezet az első emeletre, ahol keskeny folyosót négyszögletes kövek padlózzák végig az egész épületen. Közepén azonban egy négyzet alakú előtérből kétszárnyú ajtón át van bejárat a nagyterembe, ennek az utca felől öt ablaka van, ennek a mennyezete lapos vakolatú, padlója pedig fából való, kétszárnyú ajtaja vörösesre festve, ablaka hatszárnyú festett keretben két gömbölyű fazekas kályha benne. Ebben a teremben van három üvegcsillár, felfüggesztve egymástól egyenlő távolságra. Ettől a teremtől jobbra és balra is van összeköttetésben 2-2 nagyszoba, s balról még egy kisebb szoba is. Ezen utóbbi kis szoba kivételével a többi szoba mind az utcára néz, s mindnek a folyosóról van bejárata, mennyezete mindnek lapos, padlója fából való, az ablak négyszárnyú, ajtajai a jobh oldaliak kivételével kétszárnyúak, a folyosó felé azonban egyszárnyúak, a kályhák fazekas készítmények, mindegyikben (a bal oldali kis szoba kivételével) függő csillár. Ez a mellső, az utca felőli eme let beosztása, amelyet a belső, az udvar felőli, s most leírandó emeleti résztől a már leírt közbenső folyosó választ el. Ennek a belső résznek az alkotói akövetkezők: a négyzetes folyosótól jobbra van egy szoba két ablakkal az udvarra néző, balra van egy négyüléses árnyékszék, ezután a szűk folyosón keresztül három különálló szobácska, mindegyik mennyezetes, fapadlós, ablakai négy szárny úak, keretben, kályhái fazekas készítmények. Az árnyékszék mögött kétrészes falépcső visz az udvarra néző második emeletre, ilyen csak a belső első emelet felett van. Itt a folyosó téglaburkolatú, s jobbra egy téglából épített padlásra vezet, s egy kis kamrához, balra a nagyszobába, ennek az ajtajától van a bejárat a nagyterem kórusára.
A most leírt épület bal oldali részén kezdődik a szárnyépület a főépülettől néhány lépés távolságra, ez is jó anyagból, szolidan épült a talajra, zsindelytetővel, mindenképpen jó állapotban, tartalmaz négy szobát, két-két között szűk téglázott folyosó, mennyezetesek, fapadlgsak, az ablakok vasrácsos négyszárnyúak, fazekaskályhákkal, kapuja vörös színre festve."


Zolnay László: Vadászatok a régi Magyarországon

Dr. Rudloff Leó O.S.B.: Rövid dogmatika világiak számára

Wass Albert: A funtineli boszorkány I-III.

Czifferszky István: A gemenci bak és más vadászelbeszélések

Jonathan Stround: A szamarkandi amulett

Tompa Mihály: Virágregék - 1894.

Kondor Béla: Boldogságtöredék-Versek és rajzok

Rónay György: Mérleg-Válogatott versek 1931-1972

Látnivalók Magyarországon

Taács Béla: "Uram, hajlékodat, szeretem házadat..."

Monique Chapelle: Gérard Philipe

Nemere István: A szabadságharc évszázada

Gróf Széchenyi Zsigmond: Csui!...

Századok szelleme-Tanulmányok a magyar irodalom és Debrecen kapcsolatáról

Barzini Luigi: Pekingtől-Párisig automobilon - Borghese Herczeg útja

Müller Péter , Popper Péter, Révai Gábor: Mesterek

Vujity Tvrtko: Pokoli történetek különkiadás

Timaffy László: Szigetköz

John M. Roberts: A Távol-Kelet és az Új Európa (Képes világtörténelem V.)

Debra Doyle-James D. Macdonald: A torony titka - Varázskör II.