Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Ízletes falatok percek alatt. Több, mint 500 recept ínyenceknek

Budapest, 1999. Reader's Digest Kiadó. 400 oldal, színes képekkel gazdagon illusztrálva, kiadói karton-kötésben, jó állapotban.

Kiadó:
Reader's Digest
Kiadás éve:
1999
Kiadás helye:
Budapest
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
400
Nyelv:
magyar
Méret:
20.5x26 cm
Állapot:
Súly:
1327 g
1690 Ft


Készletek a gyorskonyhához


A jól összeállított raktárkészlet elengedhetetlen kelléke a gyorskonyhának. Segítségével még az utolsó pillanatban, nagy ráfordítás nélkül is készíthetünk olyan ételeket, amelyeket csak néhány friss hozzávalóval kell kiegészíteni.
E könyv receptjeihez többnyire friss hozzávalókra van szükség, de minden gyakorlott szakács igazolhatja, hogy a friss és a gyors különösebb gond nélkül közös nevezőre hozható. Ezért javasoljuk konzervekből, mélyhűtött árukból és más késztermékekből álló raktárkészlet gondos összeválogatását, amelyeket úgy lehet vegyíteni a friss összetevőkkel, hogy ne legyenek az íz kárára. (A Kisebb fortélyok felirat alatti javaslataink, pl. a 39. oldalon, főként e termékek felhasználására vonatkoznak. Ezért ezek az ételek különösen hamar elkészíthetők.) A jól felszerelt kamrával, hűtő- és fagyasztószekrénnyel rengeteg munka és idő takarítható meg. A következőkben azonban nem említjük meg az olyan alapvető élelmiszereket, amelyek mindig fellelhetőek a háztartásban.»Főként olyan hozzávalókkal foglalkozunk, amelyek a gyorskonyha számára elengedhetetlenek. A következő oldalakon további száraz áruk, konzervek és mélyhűtött termékek felsorolása található.
A könyv sok receptjénél további időmegtakarítás érhető el, ha a friss áru helyett készterméket használunk. Ha a receptben konzervről van szó, a mindenkori súlyadat az üveges vagy dobozos konzervek töltőtömegére vonatkozik.
Darabolt, hámozott paradicsom Sok receptber használunk paradicsomkonzervet. Már hámozot-tak, nincs bennük mag, és részben már daraboltak is. Főtt ételekben gyakran még jobban is ízlenek, mint a friss paradicsom. A gyorskonyha számáré többnyire 400 vagy 800 gramm töltőtömegű konzerveket használunk.
Fokhagymakészítmények Ha ritkán van fokhagymára szükségünk, ajánlatos fokhagymás sót vagy fokhagymaport használni. A fokhagymagerezdekkel ellentétben mindkettő jól tárolható készleteink között. Salátákhoz még kész fokhagymás ecet is kapható, ízlés szerint adagolja, először csak kevesebbet, majd szükség szerint tegyen még hozzá.


Bedő-Ivanyos-Tomcsányi-Várday: Vállalkozások gazdaságtana

Howard Fast: Az utolsó határ

Wass Albert: A funtineli boszorkány I-III.

Mary Nichols: A szökőkút

dr. Juhász Lajos: Madarak a Nagyerdőn

Hillary Rodham Clinton: Élő történelem

Mireille Guiliano: A francia nők nem híznak - A boldog táplálkozás titkai

Vas István: A Názáreti Jézus története-Fra Angelico festményei

Bertram Thomas McDowell: Mutánsok

Bozsik Valéria: Különleges zöldségételek

A világjárás hősei-Greenhorn: Három világrész csavargója

Eduard Mörike: Mozart prágai utazása

Hófehérke-Állat olimpiász-Panka-A kis hableány-Bodri karácsonya-5 könyv egyben

Divald Kornél: Magyarország művészeti emlékei

Vértes O. András: A magyar leíró hangtan története az újgrammatikusokig

Emile Zola: Au bonheur des dames

Móra Ferenc: Sokféle-Utazás a föld alatti magyarországon

Bitó László: A Názáreti Izsák-Aláírt!

Yehuda Lahav: Együttélésre ítélve

Hajnal Márton: Karnarutió és Zrínyiász