Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Man-Ho-Kwok: Kínai asztrológia

Budapest, 1999. Magyar Könyvklub, 127 oldal, kiadói karton-kötésben, jó állapotban.

Kiadó:
Magyar Könyvklub
Kiadás éve:
1999
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
L-Print
ISBN:
963-548-973-0
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
127
Nyelv:
magyar
Méret:
20x26cm
Állapot:
Súly:
656 g
1490 Ft


"Eredetileg a Tigris közönséges, ártalmatlan állat volt. Mai félelmetes mivoltát fáradhatatlan, kitartó tanulással érte el, amellyel elsajátította a becserkészés, rajtaütés és harapás művészetét mesterétől, a Macskától. Ezért aztán a Nefrítcsászár őt nevezte ki a Felhőpalota őrének.
Nem sokkal ezt követően a földi állatok elkezdtek vadászni az emberekre, és felfalták őket. Az emberek védelemért könyörögtek, és a Császár leküldte a Tigrist, hogy tartsa kordában a több: állatot. A Tigris nagy viadalok során legyőzte az Oroszlánt, a Lovat, a Medvét, és hamarosan a többi állas sem mert többé garázdálkodni. Ekkor azonban az óriás Tengeri Teknős kezdte vízáradattal elönteni az emberek szántóföldjeit, mire a Tigris vele is megvívott és elpusztította. Jutalmul a Nefrítcsászár minden legyőzőn állatért egy-egy csíkot rajzolt a Tigris bundájára, és megtette az állatok királyának.
Az Oroszlán eredetileg az áüatöv tizenkét kiválasztottja közé tartozott, de a Földön elkövetett gaztettei mian száműzték közülük. Helyébe azonnal a királyi utódot, a Tigrist nevezték ki, aki így lett az egyik legtekintélyesebb, legjelentősebb állatjegy.

A SZEMÉLYISÉG

Élvezi az életet, lelkesíti minden új kihívás, különleges hely és váratlan esemény. Pozitív magatartása rokonszenvessé teszi, lelkesedésével, célratörésével könnyen talál követőkre. Eltökéltsége azonban gyakran nem elég tartós, és mert a Tigris nem szeret megszégyenülni vagy kudarcot vallani, ezért valószínűleg hamarosan valami új kihívást talál, és azzal kezd birkózni.
Figyelmét felkelti mindaz, ami kiszámíthatatlan, és míg mások óvatoskodnak, a Tigris nem fél kideríteni a keveset ígérő helyzetek lehetőségeit. A hallomásból szerzett értesülések nemigen izgatják, jobban szeret személyesen megtapasztalni mindent. Rendkívül nagyvonalú, szívesen bevonja terveibe a barátait, de ha veszélyeztetik függetlenségét, inkább visszavonul, ha pedig csapdába ejtik, meglehetősen agresszív. Mihelyt visszanyeri biztonságérzetét, önbizalma is helyreáll, és képes ismét nekivágni a kalandnak.
Bízik az ösztöneiben, és rendszerint hallgat is rájuk, ámbár természetének van egy objektívebb oldala is, amely józanul méri fel a különféle helyzeteket. Időnként előfordul, hogy bajba kerül mert túl szilárdan bízik egy-egy méltatlan személyben, másokkal szemben viszont néha fölöslegesen gyanakvó és kritikus. Ha csalódások, kiábrándulások érik is, végül mindig összeszedi magát lerázza a port, és új utakon indul el.
Noha barátai csodálják optimizmusát, olyk nehezükre esik osztozni a lelkesedésében, és aTigris alkalomadtán félretolja azokat, akik nem elql érdekesek vagy vonzók számára. Jómaga izgal bátor és nagylelkű barát tud lenni, de ha nem el, amit akar, csökönyösen és önzőn is viselkedhet. Barátságaiban lesznek hullámhegyek és hullámvölgyek, de lelke mélyén szilárdan hűséges marad."


W. Somerset Maugham: 3 regény

Dr. Győrffy István: A hajdúk eredete

Debreczeni József: Húsz év

Dr. Pelikán József: Szilárdságtan

Vadászati évkönyv 1975

Áprily Lajos: Megnőtt a csend-Összegyűjtött versek

Fekete István: Csi - 1942. Történetek állatokról és emberekről

Ujváry Zoltán: Népszokás és népköltészet-Válogatott tanulmányok

Galambász Magazin-2003 december

Melissa Hill: Érted mindent!

Fábián Janka: Virágszál

Greiner K.-Weber A.: Télikertek növényei

Jan Bialostocki: Bernini

Mukhtar Mai: Megbecstelenítve

Prohászka Ferenc: Szőlő és bor - 1986.

Pannónia barkácskönyvek: Fúrás-faragás

Arany János: Toldi-Toldi szerelme-Toldi estéje

Illés Endre: Belvárosi karácsony

Gulyás Pál: A viharzó diófa

Képes történelem-Fekete Sándor: Haza és haladás