Budapest, 1992. Édesvíz Kiadó, 331 oldal, kiadói papírborítóban, jó állapotban.
1190 Ft
"Egy nagy-britanniai felmérés 1985-ben kimutatta, hogy a felnőtt férfi lakosság 35%-a, a nőknek pedig 67%-a az Egészségügyi Világszervezet által javasolt 11 mg-os napi cinkbevitelnél jóval kevesebbhez jut hozzá. Ezeket a számokat a felmérésben megkérdezettek által fogyasztott ételek alapján mutatták ki, feltételezve, hogy ezek az ételek ténylegesen annyi cinket tartalmaznak, amennyit a tápanyagtáblázatok mondanak.
Azonban már 1972-ben egy, az Élelmezési és Mezőgazdasági Világszervezet által készített tanulmány felhívta a figyelmet arra, hogy Európában és az Egyesült Államokban a termőföldek igen nagy hányada aggasztóan kevés cinket tartalmaz. A kimerült talajon termett zöldség és gyümölcs gyakran kevés életfontosságú ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, különösen igaz ez a cinkre, magnéziumra és szelénre vonatkozóan. Sajnos semmi jele e téren a mezőgazdasági eljárások'fejlődésének. Tény, hogy az intenzív mezőgazdasági termelés napjainkban az egyre nagyobb mértékű, műtrágyázásra és a rovarirtószerekre épít, amelyek megjelennek ételeinkben is, tovább rontva táplálékaink minőségét.
Napjainkban már nem elég a hagyományos kiegyensúlyozott vegyes étrendet követni. Az ellenállóképesség biztosítása érdekében tudnunk kell, hogyan egészítsük ki étrendünket -nem pirulákkal és kapszulákkal, hanem szuperételekkel, amelyek különösen gazdag forrásai azoknak a természetes hatóanyagoknak, amelyekre mindannyiunknak szüksége van. Az ebben a fejezetben felsorolt ételek mind négycsillagos szuperételek. Együttesen szolgáltatják azokat az építőköveket, amelyekből testünk betegségekkel, stresszel és fertőzésekkel szembeni ellenállóképessége felépül."