Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Molnár Gábor: Jaguárországban - 1960.

Budapest, 1960. Gondolat Kiadó, 349 oldal, fekete-fehér fényképekkel illusztrálva, kiadói félvászon-kötésben, kisebb kopások a kötéstáblák szélén, egyébként jó állapotban.

Kiadó:
Gondolat
Kiadás éve:
1960
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin
Kötés típus:
félvászon
Terjedelem:
349
Nyelv:
magyar
Méret:
14.5x21cm
Állapot:
Súly:
503 g
1190 Ft


"Távolabbi célra a golyós jobb. A kisöbű puska kis állatra, rövid távolságra való, de azért pontosságban kiállja a versenyt az öreg Winchesterrel.
A tűz az eresz alatt hamvadóban. A parazsas, vastag gally kifordult a kövek közül, szenesedő vége alig pislákol. Odatérdelek a tűz mellé, és lángra fúvóm a száraz gallyal terített zsarátnokot. A rőzsét még délután, jó időben, szárazon raktam a pálmafészer alá. Fülledt az éjszaka. De él a tanya, s tíz perc múlva a kormos kávéfőző már kávéval telt hassal duruzsol a parázson. Vacsorázom. Megint édes banánlekvárt egy újonnan felbontott dobozból. Hozzá farinhát. Ropogva morzsolgatom fogaim közt az istentelen kenyérpótlékot.
Pergő kopogással dobol az éjszakában a pálmatetőn, a föléje boruló lombsátoron a lecsurgó, ezer levélről, folyondárról, ágvégről ömlő víz. Az, ami itt körülvesz, az én kedves roppant állatkertem. Az egyetlen látogató százezernyi négyzetkilométeren én vagyok. Szúnyog odakinn az esőben nincs, de annál több van az eresz alatt. Szúnyoghálóm alá is beszabadul egykét zizzenő kis ördög. Munkát ad, amíg kilesem, hova telepszenek? Agyon vágom őket. Ezzel megszűnt az éjszakai nyugvás akadálya. Rézsút elnyújtózom a kényelmes függőágyban. Most, amikor ereszkednek, lazulnak izmaim, érzem, mégiscsak fáradt vagyok. Az eső egyhangúan ver. Alombaringató, egyenletes a kopogása. Félálomban még hallom, erősödik a zuhogás, a csurgás.
Reggel első dolgom egy vödör vizet merni a patakból. Fejem-búbjától a sarkamig végigöntöm magam. Az éjszaka jól, baj nélkül telt. Éber álmomból a felettem, a lombozatban elvonuló fekete bögőmajomcsapat ébresztett. Odabenn a sűrűben alighanem castanha-fa van. mert másfelől is hallom a vonuló majomcsapatokat, amelyek egyirányba igyekeznek. Sok munkát ad a majomfogaknak egy-egy castanha-dió, amíg kirágják belőle a kétszeres tokba fogott jóízű magot.
A papagáj kobra, a zöld kutyafejű kígyó, amelyet tegnap, az új pálmaeresz alatt fogtam el, nyugtalan ketrecében. Kezdi felmérni a helyzetét. Amikor tegnap felszerelésemben ráakadtam, egy percig nála is nyugtalanabb voltam. Nem is baj, ha effélék történnek, mert ez óvatosságra int. Az őserdő tele van meglepetésekkel.
Berakodom a csónakba. Roppanva éri a deszkákat az éles fejsze, a szakállas, jómarkolású szigony, amelynek vércsatornás hegyéhez sok őserdei vadász- és halászélmény emléke tapad."


Illyés Gyula: Lélekbúvár

Fenyvesi István: Időséta - Szentes, Szeged, Szlávok

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk - 2012.

Herczeg Gyula: Olasz-magyar szótár

Frederick Forsyth: Az afgán

Jenny Randles: Ufók (Hogyan lássuk?)

Nagyrábéi falukönyv 2.

John Grisham: Camino sziget

Magyar Statisztikai Zsebkönyv XI. évf. 1942

Czifferszky István: A gemenci bak és más vadászelbeszélések

Sas Péter: Mesélő képeslapok: Kolozsvár 1867-1919

Pók Lajos: A szecesszió

Madách Imre: Az ember tragédiája

Fekete Gyula: Esztendőre vagy kettőre

Bársony István: Délibáb

Krenner István: Jó játék az akvárium

Wass Albert: Az Antikrisztus és a pásztorok-2001.

Bein Károly: A kis bogárgyűjtő

Guy de Maupassant: Egy asszony élete-A Szépfiú-Péter és János

Olaf Groehler: A légi háborúk története 1910-1980