Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Murányi Péter-Murányi Katalin:Családi szakácskönyv

Budapest, 1990. General Press, 396 oldal, kiadói papírborítóban, jó állapotban.

Kiadó:
General Press
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Borsodi
ISBN:
963 02 7905 3
Kötés típus:
papír
Terjedelem:
396
Nyelv:
magyar
Méret:
14x20 cm
Állapot:
Súly:
367 g
790 Ft


GÁBRIS LEVESE


40 dkg sertéshúst megdarálunk, sóval, törött borssal és 1 db tojáss.il összedolgozunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és <ii húsleveshez hasonlóan bezöldségelt és fűszerezett, forrásban levői paradicsom-ivóléhez adjuk.
Amikor a gombócok és a zöldségek már megpuhultak, kis dara-] bokra tördelt makarónit főzünk a paradicsomléhez.
Egyéni ízlés szerint cukorral is ízesíthetjük.
Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.


GALAMBLEVES
2 db tisztított és belezett galambot jól megmosunk, és negyedeljük. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és a félbevágott 1/2 fej vöröshagymát. Sóval, szemes borssal és gyömbérrel ízesítjük. Lassú tűzön a galambot puhára főzzük.
Kivesszük, a levest leszűrjük. A húst a csontjáról leszedjük, metéltre vágjuk.
A levest tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, és citromlével kellemesen pikánsra savanyítjuk.
Az összevágott hússal együtt, forrón tálaljuk.
HANSÁGI LEVES


Az alaposan megtisztított és porzsolt sertéskörmöket, valamint csülköket hagymával, egész borssal, sóval, babérlevéllel és ételízesítővel fűszerezett lében putiára főzzük.
Ezután mustárral, citromlével ízesített tejfölös habarással sűrítjük.
Kis kockákra vágott hússal, petrezselyemmel meghintve tálaljuk


Bedő-Ivanyos-Tomcsányi-Várday: Vállalkozások gazdaságtana

Howard Fast: Az utolsó határ

Wass Albert: A funtineli boszorkány I-III.

Mary Nichols: A szökőkút

dr. Juhász Lajos: Madarak a Nagyerdőn

Hillary Rodham Clinton: Élő történelem

Mireille Guiliano: A francia nők nem híznak - A boldog táplálkozás titkai

Vas István: A Názáreti Jézus története-Fra Angelico festményei

Bertram Thomas McDowell: Mutánsok

Bozsik Valéria: Különleges zöldségételek

A világjárás hősei-Greenhorn: Három világrész csavargója

Eduard Mörike: Mozart prágai utazása

Hófehérke-Állat olimpiász-Panka-A kis hableány-Bodri karácsonya-5 könyv egyben

Divald Kornél: Magyarország művészeti emlékei

Vértes O. András: A magyar leíró hangtan története az újgrammatikusokig

Emile Zola: Au bonheur des dames

Móra Ferenc: Sokféle-Utazás a föld alatti magyarországon

Bitó László: A Názáreti Izsák-Aláírt!

Yehuda Lahav: Együttélésre ítélve

Hajnal Márton: Karnarutió és Zrínyiász