Budapest, 1990. General Press, 396 oldal, kiadói papírborítóban, jó állapotban.
790 Ft
GÁBRIS LEVESE
40 dkg sertéshúst megdarálunk, sóval, törött borssal és 1 db tojáss.il összedolgozunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és <ii húsleveshez hasonlóan bezöldségelt és fűszerezett, forrásban levői paradicsom-ivóléhez adjuk.
Amikor a gombócok és a zöldségek már megpuhultak, kis dara-] bokra tördelt makarónit főzünk a paradicsomléhez.
Egyéni ízlés szerint cukorral is ízesíthetjük.
Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
GALAMBLEVES
2 db tisztított és belezett galambot jól megmosunk, és negyedeljük. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és a félbevágott 1/2 fej vöröshagymát. Sóval, szemes borssal és gyömbérrel ízesítjük. Lassú tűzön a galambot puhára főzzük.
Kivesszük, a levest leszűrjük. A húst a csontjáról leszedjük, metéltre vágjuk.
A levest tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, és citromlével kellemesen pikánsra savanyítjuk.
Az összevágott hússal együtt, forrón tálaljuk.
HANSÁGI LEVES
Az alaposan megtisztított és porzsolt sertéskörmöket, valamint csülköket hagymával, egész borssal, sóval, babérlevéllel és ételízesítővel fűszerezett lében putiára főzzük.
Ezután mustárral, citromlével ízesített tejfölös habarással sűrítjük.
Kis kockákra vágott hússal, petrezselyemmel meghintve tálaljuk