Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Nagy Elvira-Pelle Józsefné: Nagy süteményeskönyv

Kisújszállás, é.n. Szalay Könyvkiadó, 799 oldal, kiadói karton-kötésben, jó állapotban.

Kiadó:
Szalay
Kiadás helye:
Kisújszállás
Nyomda:
Kinizsi
ISBN:
963 9450 31 6
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
799
Nyelv:
magyar
Méret:
17x24 cm
Állapot:
Súly:
1025 g
2490 Ft


Kompszeletek

4 db tojás, 20 dkg kristálycukor, l evőkanál rum, 5 dkg darált barackmag, 20 dkg rétesliszt, 2 dkg tejpor, l csomag sütőpor.
A négy tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral és a rummal. A darált barackmagot összekeverjük a tejporral, a sütőporral és a rétesliszttel. Kis adagokban a tojássárgájára szórjuk, és jól összekeverjük. A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tojásos masszába forgatjuk, hogy ne törjön a hab. Margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Mikor megsült és kihűlt a sütemény, két lapra vágjuk. A tepsit kibéleljük papírral úgy, hogy a papír széle magasabban legyen, mint a tepsi pereme. Ebbe beletesszük az egyik süteménylapot, és rásimítjuk a tölteléket. A töltelékre tesszük a másik süteménylapot, és kissé megnyomkodjuk, hogy szépen simuljon a töltelékre a süteménylap. A tetejét porcukorral megszórjuk. Két órára hidegre tesszük. A papír segítségével kivesszük a süteményt a tepsiből. Csinos szeletekre szeleteljük.
Krém: 4 dl tej, 4 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor.
A négy deciliter hideg tejben csomómentesre elkeverjük a lisztet. Hozzáadjuk a kristálycukrot és a négy csomag vaníliás cukrot. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Teljes kihűlésig keverjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a hideg krémhez adjuk. Ezt a krémet simítjuk a két süteménylap közé.

 

Kávészelet

25 dkg kristálycukor, 6 db tojás, l csomag vaníliás cukor, l csomag sütőpor, 2 dkg reszelt fehér csokoládé, 2 evőkanál darált kávé, 3 evőkanál liszt, 10 dkg túró.
A túrót krumplipasszírozón áttörjük. A hat tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a darált kávéval, és a tojássárgájára szórjuk, jól belekeverjük. A reszelt fehér csokoládét a túró tetejére szórjuk, és az egészet a tojássárgájára öntjük. A hat tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túró tetejére öntjük. Óvatosan összeforgatjuk. Margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Mikor megsült és kihűlt a tészta, három lapra vágjuk. Az egyik lapot megkenjük az egyik adag krémmel, és rátesszük a második lapot. A második lapot megkenjük a második adag krémmel, és rátesszük a harmadik lapot. A tetejét mázzal vonjuk be, és egy órára hidegre tesszük. Meleg késsel szeleteljük.
Krém: 15 dkg túró, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, l db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl feketekávé (koffeinmentes), 2 dkg reszelt fehér csokoládé, 20 dkg margarin, 5 dkg porcukor.
A túrót krumplipasszírozón áttörjük. A három tojássárgáját és az egy tojást habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a koffeinmentes kávét, és sűrű krémet főzünk belőle. Teljes kihűlésig keverjük. A hideg krémhez adjuk a túrót, a reszelt fehér csokoládét, és jól összekeverjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a hideg krémhez adjuk. A krémet két adagra osztjuk, és az egyik adaggal megkenjük az egyik lapot, a másik adaggal a második lapot.
Máz: l dkg reszelt fehér csokoládé, 2 dkg túró, 3 dkg porcukor, 5 dkg margarin.
A túrót krumplipasszírozón áttörjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral. Belekeverjük a reszelt fehér csokoládét és az áttört túrót. Ezzel a mázzal vonjuk be a süteményt.


Zolnay László: Vadászatok a régi Magyarországon

Dr. Rudloff Leó O.S.B.: Rövid dogmatika világiak számára

Wass Albert: A funtineli boszorkány I-III.

Czifferszky István: A gemenci bak és más vadászelbeszélések

Jonathan Stround: A szamarkandi amulett

Tompa Mihály: Virágregék - 1894.

Kondor Béla: Boldogságtöredék-Versek és rajzok

Rónay György: Mérleg-Válogatott versek 1931-1972

Látnivalók Magyarországon

Taács Béla: "Uram, hajlékodat, szeretem házadat..."

Monique Chapelle: Gérard Philipe

Nemere István: A szabadságharc évszázada

Gróf Széchenyi Zsigmond: Csui!...

Századok szelleme-Tanulmányok a magyar irodalom és Debrecen kapcsolatáról

Barzini Luigi: Pekingtől-Párisig automobilon - Borghese Herczeg útja

Müller Péter , Popper Péter, Révai Gábor: Mesterek

Vujity Tvrtko: Pokoli történetek különkiadás

Timaffy László: Szigetköz

John M. Roberts: A Távol-Kelet és az Új Európa (Képes világtörténelem V.)

Debra Doyle-James D. Macdonald: A torony titka - Varázskör II.