Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Ross Macdonald: A csontketrec

Budapest, 2009. Európa Kiadó, 261 oldal, kiadói karton-kötésben, új könyv.

Kiadó:
Európa
Kiadás éve:
2009
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kinizsi
ISBN:
978-963-07-8769-7
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
261
Nyelv:
magyar
Méret:
10x19cm
Állapot:
új
Súly:
266 g
2190 Ft


"Az emelkedő tetejéről átláttam a völgy túlsó oldalán sorakozó hegyeket. Úgy szegültek a palakék égnek, akár a gránittömbök. Alattam az út barna szeptemberi lombok, tölgyek kék árnyéka között csavargott. A völgy mélye a dombok s a távolibb hegyek között gyümölcsösöket rejtegetett - innen élénkzöld szalagpaszományoknak tetszettek -, barna kordbársony szántóföldeket, toldott-foldott kertészeteket. Bella Cityt fogták körbe, sík keretükben szinte elveszett a poros, szétterült város. Meki-eresztettem a kocsit.
A termelői szövetkezetek raktárai úgy álltak a zöld mezők szélén, mint a hangárok. Aszály sújtotta csemetekertek és kertvárosi zöldségtermelők paradicsompalántát, tojást és lima-babot kínáltak megvételre. A benzinkutaknak, autós éttermeknek, moteloknak zajos mulatságot ígérő nevükhöz képest gyér volt a forgalmuk. Az országúton nagy teherautók húztak el mindkét irányba, és Bella Citynek csak a nehéz gázukat meg a kipufogójuk gúnyos trombitálását hagyták.
Az országút egyenlítő módján osztotta világos és sötét féltekére a várost. Fölötte túl, az északi féltekén éltek a fehérek, ők igazgatták a bankokat meg az egyházakat, a ruhaipart, a fűszer- és a szeszkereskedelmet. A kisebbik déli féltekén szorosan jéggyárak, raktárak, tisztítóüzemek közé beékelve élt a sötétebb nép, a mexikóiak meg a négerek, akik a testi munkáját végezték Bella Citynek és mögöttes területeinek. Emlékeztem, hogy a Hidalgo Street az állami úttal párhuzamosan, két sarokkal lejjebb húzódik.
A szárazság elviselhetetlen volt, a forróság is meglehetős. Kiszikkasztotta a nyálkahártyáimat. A Main Streeten ragyogva dühögött a déli forgalom, a kocsik egymás farában túrtak. Balra fordultam az East Hidalgo Streeten, és az
ő sarok után találtam parkolót. Fekete, bar-és tejeskávészínű háziasszonyok csomagjukba kapaszkodva és szatyorkocsijukat húzva siettek a járdán. Rozzant házak néztek le rájuk. Az egyik ablakpár szemöldöke megrogyott, mintha a földrengésben eszét vesztette volna, s a fél szemében kiadó szobát hirdetett átutazóknak, a másikban tenyérjóslást. Két mexikói gyerek, fiú-leány, kézen fogva mentek a végtelen délben a korai házasság elébe."


Martin Pöppel: Mennyország és pokol

Charlotte Bronte: Jane Eyre

Alekszandr Szolzsenyicin: A Gulag szigetvilág 1918-1956. I-III.

Budapest anno és most - Budapest then & now

Magyarország állatvilága-Sutabogarak

Carole Jackson: Arcfestési kalauz

Herbert Genzmer: Salvador és Gala Dali (Híres párok)

Anthony Burgess: Gyilkosság Deptfordban

Fuchs Richard: Szex, valóság, videó

Kodolányi János: Julianus barát

Kuncz Aladár: Fekete kolostor-Feljegyzések a francia internáltságból

Sükösd Mihály: A kívülálló-Vizsgálati fogság

Sylvia Day: Hozzád kötve - Crossfire sorozat

Széchenyi Zsigmond: Alaszkában vadásztam, vadásznapló 1935 augusztus-október

Romsics Ignác: Magyarország a második világháborúban

Vlagyimir Vojnovics : Iván Csonkin közlegény élete és különleges kalandjai

Eduard Mörike: Mozart prágai utazása

William Dietrich: A berber kalózok

Paul Roland: Helyszínelők - A bizonyítékok nyomában

Art and History Luxor: Karnak-the Valley of the Kings