Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Saly Dezső: Szigorúan bizalmas!! Fekete könyv: 1939-1944

Budapest, 1945. Anonymus Kiadó, 702 oldal, kiadói papírborítóban, a gerinc-és a hátsó borító gondosan javítva-pótolva, stabil, jó állapotban.

Ritka!!

Kiadó:
Anonymus
Kiadás éve:
1945
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Máté Ernő
Kötés típus:
papír
Terjedelem:
702
Nyelv:
magyar
Méret:
14.5x22cm
Állapot:
Súly:
633 g
11900 Ft


"A zürichi hírt a Messagero is megerősíti, kétségtelen tehát, hogy tervszerű diplomáciai lépésről van szó. A kérdés csak az, hogy a csehek sikere-e ez, vagy pedig fokozott óvatosság az olasz és — magyar kormánykörök érzékenységével szemben.


1940. január 3.


Z. kéthónapi berlini tartózkodás után karácsonyi szabadságra jött haza, őszinte németbarátnak mondja magát s éppen ezért igen kellemetlenül érinti az a bizalmatlanság, amely az ottani politikai körök részéről velünk magyarokkal szemben különösen érezhető. A legkorrektebb, sőt határozottan szimpatizáló nyilatkozatok sem igazolják az embert a gyanakvó németek előtt, akik kémfilmekbe illő mesterkedésekkel iparkodnak közelebb férkőzni a politikai vonatkozású küldetésben érkező külföldiekhez. Mindent megpróbálnak, hogy fesztelen beszélgetés vagy még inkább ivás közben meggondolatlan nyilatkozatra ragadtassák őket, ha ez nem sikerül, nők környékezik meg az embert, vagy pénz elfogadására igyekeznek rábírni. Csak azt tartják megbízhatónak, akit ilyen módon tartanak kézben. A legfeltűnőbb jelenség ma Németországban, hogy a gomblyukakból eltűntek a pártjelvények éppenúgy, mint ahogy a Hitler-köszöntést is csak hivatalos alkalmakkor használják. A nagyközönség és a párt között eddig is meglévő feszültséget, amelynek igen sok oka volt, az orosz szövetség és főként a finn események súlyosan kiélezték. A cseh- és lengyelországi kegyetlenkedések híre széles körben keltett visszatetszést s a polgári elemek azzal magyarázzák ezeket, hogy a pártfiatalság körében igen sok a homoszekszuális s ezeknek a perverzitása ütközik ki a szadizmusban. A hadsereg intakt, de távoltartja magát a politikától. A nép legnagyobb része teljesen tájékozatlan a külvilág eseményeit illetően, de már nem hisz a német propagandának, amely éppen ezért be is szüntette az állandó sikerbeszámolókat s inkább a jövő lehetőségeiről beszél. Egyre érezhetőbb az ember és az anyag elfáradása. Annak ellenére, hogy komoly harcokra még nem került sor a nyugati fronton máris nagy nehézségek vannak a repülő-utánpótlás terén, miután erre a szolgálatra csak a legfiatalabb évjáratok teljesen egészséges kiválasztottjai alkalmasak. A bukórepülés olyan irtózatos idegfeszültséget kíván, hogy a pilóták igen nagy százaléka már a tréningbe belerokkan. Az anyagfáradtságra élénk fényt vetnek a vasúti szerencsétlenségek, amelyek a megviselt guruló anyag törékenysége miatti sokkal nagyobb arányúak, mint normális körülmények között. Berlinben azt beszélik, hogy a háború kezdetén Hitler valóban meg akarta rohamoztatni a Maginot-vonalal s jelentéstételre szólította fel Brauchitsch vezérezredest. Ez tanácskozott a tábornokokkal, majd jelentkezett az államfőnél és bejelentette, hogy a francia vonal valóban áttörhető, de ennek egymillió német katona föláldozása az ára. Ha Hitler kiadja a parancsot — úgymond —, ők végrehajtják..."


Ibos Éva: XIX-XX. századi magyar festészet - magyar, német, angol

Jókai Mór összes művei 71 db. kötet egyben

A művészet története Magyarországon, A Honfoglalástól napjainkig

Igali Mészáros József: A hal, a horog és az ember-1. kiadás!

Szilárdfy Zoltán: Barokk szentképek Magyarországon

Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője - 2011.

Szalai Vivien: Hamis gyönyör - Egy luxusprostituált vallomásai

Anton Neumayr: Diktátorok orvosi szemmel

Márai Sándor: A forradalom előérzete

García Lorca összes művei I-II.

Bencze Tibor L.: A TV-vevőkészülék műszerei és mérései

John Douglas-Mark Olshaker: Sorozatgyilkosok-Az FBI kulisszatitkai

Dr. Nagy József: Haszonkert a ház körül - Zöldségtermesztés

John Grisham: Camino sziget

Andy McNab: Hívójele: Bravó Kettő Nulla

Vigh-Gárdonyi: Villamosságtan

Ernest Renan: Questions contemporaines

Zsindely Ferenc: Isten szabad ege alatt - 1934.

Donna Leon: Nemesi kisugárzás

Haris Dzsohari: Csakrák - Rejtett energiaközpontok