Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Schiller Lívia-Schiller György: Mindenki szakácskönyve

Bratislava, 1980. Madách Kiadó, 409 oldal, szövegközti képekkel illusztrálva. Kiadói karton kötésben, jó állapotban.

Kiadó:
Madách
Kiadás éve:
1980
Kiadás helye:
Bratislava
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
340
Nyelv:
magyar
Méret:
20x26cm
Állapot:
Súly:
1014 g
2490 Ft


"SZENDVICS ÉS APRÓ SZENDVICS

A felhasználható sokféle hozzávaló kimeríthetetlen lehetőségeket nyújt készítőjének, hogy ízlését, ötletességét és ügyességét érvényre juttassa.
A csukott szendvicsek nagy előnye, hogy könnyebben szállíthatók, és nem kell a díszítésükkel bajlódnunk. Különösen kirándulásokon kedveltek. Két egymásra helyezett zsúrkenyér- vagy zsemleszeletből készíthetők. Ezeket megkenjük vajjal vagy ízesített vajjal, és közé rakjuk a tölteléket. A vajat szardellával, mustárral, májpástétommal, reszelt sajttal, liptói túróval, paradicsompürével stb. ízesíthetjük. Rá sonkát, szalámit, füstölt nyelvet, hideg sültet, halat, sajtot, tojáskarikákat, libamájat, heringet, rákot stb. tehetünk. Fontos, hogy ne rakjuk meg túlságosan.
A nyitott szendvicseket ovális, háromszög, négyzet vagy tégla alakúra készíthetjük. Alapját a szeletekre vékonyán felkent vaj vagy ízesített vaj, kenősajt, esetleg pástétom, körözött vagy püré képezi. A rárakható anyagok skálája olyan széles, hogy mind leírni nem is lehet: sonka szeletben, apróra vágva vagy püré formájában, szalámikarikák, füstölt nyelv, kolbász, pástétomok, libamáj, hideg sült, baromfipecsenye, tojás, rák, különféle sajtok, hal, szardínia, franciasaláta, hússaláta stb. Díszítésül hónapos retket, apróra vágott tojást, tojáspürét, tojáskarikákat, reszelt sajtot, zöld- és pirospaprika szeleteket, káprit, olajbogyót, ajókagyürűt (ringlit), kecsupot, paradicsomot, paradicsompürét, habosra kikevert és nyomózsák segítségével rányomott májpástétomot stb. használhatunk.
Az apró szendvicseket kifliből készítjük. A kiflit ferdén felszeleteljük, megkenjük vajjal vagy szardella-pasztával elkevert vajjal, májpástétommal. Karikára vágott kolbászt, savanyú uborkát, tojáskarikát, sajtot, sonkát vagy lehetőségünk és ízlésünk szerint más anyagokat is rakhatunk rá váltogatva. De nyomózsákkal habosra kikevert májpástétomot, körözöttet, paradicsompürével elkevert vajat is nyomhatunk rá. Apróra vágott tojással, reszelt sajttal vagy apróra vágott metélőhagymával szórhatjuk be. Tálra rakjuk, és mindegyikbe egy-egy díszpálcikát vagy fogvájót szúrunk. Az itt felsoroltak közül mindenki saját fantáziája, ízlése és az adott lehetőség szerint megtalálja a legjobb megoldást."


A holtak köztünk járnak - Egy testben több lélek élhet

Molnár Gábor: Makk és jaguár

Catharine Parker-Littler: Kérdezd a szülésznőt!

The Caravaners

Végh Antal: Miért beteg a magyar futball? Dedikált!

Várnai Péter: Rösler Endre-2 db. hanglemez melléklettel

Fenyvesi István: Időséta - Szentes, Szeged, Szlávok I-II.

Bánszki István: Szellemi elődeink-A Bessenyei-Társaság kultúra-teremtő nagyjai

Régi Kalevala-Reguly Antal fordítása

Csongrádi Kata: Millió rózsaszál-Dalregény

Kézikönyv a hazánkban forgalomban levő játékfilmekről

Balla Tibor: Szarajevó, Doberdó, Trianon

Éric Deschodt: Attila, a hunok királya

Paul Joannides: A nemi örömszerzés enciklopédiája

John J. Nance: Az utolsó túsz (Világsikerek)

Pákozdi Judit: Fortélyok főzőkanállal

Pechtol János (Szerk.): Vadászévkönyv 1999

A. D. Speransky: A Basis for the Theory of Medicine

John Kalench: MLM sikerkalauz

Balogh István: Ecsedi István élete és munkássága