Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Széchenyi Zsigmond: Denaturált Afrika, 1968

Budapest, 1968. Szépirodalmi Könyvkiadó, 370 oldal, fekete-fehér fényképekkel, kiadói, félvászon-kötésben, jó állapotban.

1. kiadás!

Kiadó:
Szépirodalmi
Kiadás éve:
1968
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
1.
Nyomda:
Kossuth
Kötés típus:
félvászon
Terjedelem:
370
Nyelv:
magyar
Méret:
15x20cm
Állapot:
Súly:
527 g
3490 Ft


"..készségüket, máris munkához láttak. Szívből jövő, őszinte örömükön ugyancsak meghatódtunk. Különösen a trónörökösnő meleg szavain, mikor feleségem öt óra után teára kérte a »társalgóba«:
- Szabad lesz idekint a teraszon elfogyasztanom - kérdezte szerényen -, pillanatot sem akarnék a csodálatos látványból elmulasztani!
Mert az elefántok valóban kitettek magukért. Meghazudtolva minden bizonytalankodásomat-aggodalmamat, olyan díszelőadást rendeztek, aminél különbet - pedig ezúttal mutattam be «Fatető«-met 79-edszer! - még nekem sem igen produkáltak! Mintha sejtették volna, mit várók el tőlük!
Három szép agyaras forgolódott a mintegy hatvanfőnyi csapatban. Büszke, nagy fogú vezérbika az egyik, kettő pedig valamivel gyengébb, alkalmasint fiai, majdani utódai az öregnek. Egyelőre ugyan összevissza kergette őket, tóból az erdőbe, újból ki a tóra, egyre mérgesebben trombitáivá. Hangos csobogásuk zavarosra kavarta az egyébként elég tiszta vizet. Szorgalmasan zümmögtek a mozigépek.
Általános derültséget keltett valamelyik játékos fiatal elefánttehén. Ormányát teleszívta a tóparton összegyűlt, száraz homokkal. Majd ártatlan ábrázattal vegyült a többi közé, járt-kelt, el akarta terelni magáról a figyelmet. De láttuk mindnyájan, hogy valami huncutságban töri fejét. Jókora csapat vadgerle szállt a tópartra, javában ittak. Az elefánttehén, porral töltött fecskendőjével, valósággal »becserkelte« a gyanútlan madarakat. Jól megcélozva őket, hatalmas szusszantással fújta közéjük a port. A galambok hanyatt-homlok rebbentek széjjel, az elefánt pedig ide-oda csóválta fejét, emelgette ormányát - valóban úgy tetszett, mintha jót nevetne sikerült tréfáján.
Egy másik elefánttehén, cseppnyi borját fürösztötte. Aztán becsobogott a tó közepe felé, de kölykét - bizonyára készakarva -kint felejtette a parton. De az nem mert nekimenni a víznek, visítozni kezdett. Az anya vagy tíz percig rá se hederített. Hagyta kapálódzni, mintha csak vízbe akarná kényszeríteni. Végül mégis megszánta, elment élte, ormányába nyalábolta, úgy vitte be a tóba. Ott letette. De a csecsemő oly szívettépő visítozásba kezdett, hogy anyja kénytelen volt újból »ölbe kapni«, kimenteni a szárazra. Aztán jókora lombos ágat szakítva szépen megszárogatta -legyezgette láthatóan didergő gyermekét."


Illyés Gyula: Lélekbúvár

Fenyvesi István: Időséta - Szentes, Szeged, Szlávok

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk - 2012.

Herczeg Gyula: Olasz-magyar szótár

Frederick Forsyth: Az afgán

Jenny Randles: Ufók (Hogyan lássuk?)

Nagyrábéi falukönyv 2.

John Grisham: Camino sziget

Magyar Statisztikai Zsebkönyv XI. évf. 1942

Czifferszky István: A gemenci bak és más vadászelbeszélések

Sas Péter: Mesélő képeslapok: Kolozsvár 1867-1919

Pók Lajos: A szecesszió

Madách Imre: Az ember tragédiája

Fekete Gyula: Esztendőre vagy kettőre

Bársony István: Délibáb

Krenner István: Jó játék az akvárium

Wass Albert: Az Antikrisztus és a pásztorok-2001.

Bein Károly: A kis bogárgyűjtő

Guy de Maupassant: Egy asszony élete-A Szépfiú-Péter és János

Olaf Groehler: A légi háborúk története 1910-1980