Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet - 2001.

Marosvásárhely, 2001. Mentor Kiadó, 204 oldal, kiadói papírborítóban, az előzéklapon dátum beírás, egyébként, olvasatlan, újszerű állapotban.

Kiadó:
Mentor
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Marosvásárhely
Nyomda:
Kinizsi
ISBN:
973-8002-89-3
Kötés típus:
papír
Terjedelem:
204
Nyelv:
magyar
Méret:
14x20cm
Állapot:
Súly:
252 g


"Megjártam a menekültek táborait, és láttam lerongyolódott és éhes embereket, akik úgy éltek éppen, mint annak idején mi a hadifogságbari, összezsúfolva penészes odúkba, sovány asszonyokkal és sápadt gyermekekkel együtt, és vártak valamire... Ugyanarra, amire azok ott, a Burkán, hogy az apostolok elvégezzék a maguk dolgát az igazsággal. Megjártam a hivatalok előszobáit is, és mindenütt azt kérdezték tőlem, hogy miért jöttem el, és mit akarok, és amikor azt mondtam, hogy azért jöttem el, mert igazságot akarok, kinevettek és azt mondták, hogy élelmiszerjegyet még tudnának adni, és esetleg munkát is tudnának adni, ha jól viselem magamat, de igazságot...? Azt nem árulnak sem boltokban, sem a hivatalokban, így mondották az urak, akik az íróasztal mögött ültek.
Végül megtudtam, hogy az igazságszerető nagy nemzetek egy szervezetet hoztak létre, amelyik a menekültek dolgaival foglalkozik, és akkor elmentem oda is. Öt napig etettek híg levessel egy sötét kaszárnyában, idegen nyelvű emberek ordítottak reám, és lökdöstek ide-oda, végre a hatodik napon betaszigáltak egy úr elé, aki magyarnak mondotta magát. A papírjaimat kérte, de nekem nem voltak papírjaim. Elmondtam, hogy vadőr voltam odahaza és szénégető, és azért jöttem, hogy elmondjam a mi dolgainkat azoknak az uraknak, akik az igazságot őrzik ezen a földön, és visszakérjem tőlük a hegyeimet és a szabadságot, amivel adósaink maradtak.
Az úriember, aki magát magyarnak mondotta, nagyon szigorú lett erre, és megkérdezte, hogy voltam-e katona a háborúban, és én megmondtam neki, hogy voltam. Megkérdezte, hogy harcoltam-e a szövetségesek ellen, és én azt feleltem, hogy harcoltam az oroszok ellen, amennyire csak tőlem tellett. Megkérdezte, hogy saját jószántamból harcoltam-e, és én megkérdeztem tőle, hogy mit gondol, gazember, gyáva senki vagyok-e én, aki elbúvik, amikor harcolni kell a hazáért és a szabadságért? Ekkor az úriember, aki magyarnak mondotta magát, kijelentette, hogy sajnálja, de háborús bűnösöket nem vehetnek föl a szervezet védelme alá, és hogy én azok szerint, amiket bevallottam, háborús bűnös vagyok."


Tolnai új világlexikona, töredék kötetek-I-XIII.+XV...

Spirit Bliss: A múlt árnyai - Démoni érintés 1.

Dr. Szemerédy Miklós: A debreceni Erdőspuszták Parkerdei

Jane Chisholm: Világtörténelem kicsiknek és nagyoknak

Sütő András: Kék álhalál

Jelenbe zárt múlt - Történetek a világ működéséről

Szűcs Ábrahám: A pipás nemesek véleménye

Frank T. Bullen: Confessions of a tradesman

Váci Mihály: A sokaság fia

Romain Rolland: Az elvarázsolt lélek I-II.

Szénássy Barna: History of Mathematics in Hungary until the 20th Century

Új Magyar képtár-A Magyar Nemzeti Galéria festészeti gyűjteménye

Devics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve

I.N.Bronstejn-K.A.Szemengyajev: Matematika zsebkönyv ( Mérnökök és mérnökhallgatók számára)

Kóka Rozália: Egy asszon két vétkecskéje

Debrecen története 1693-ig 1. kötet

Simon Sebag Montefiore: Fekete Bárányok - A történelem leghírhedtebb gonosztevői

Századok szelleme-Tanulmányok a magyar irodalom és Debrecen kapcsolatáról

Andrew Morton: Diana a szerelmet kereste

Lengyel Dénes: Mondák a török világból és kuruc...