Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Zsigovics Judit: PH csoda - Lúgosító ételreceptek

Budapest, 2009. MG Európa Kft. 272 oldal, kiadói papírborítóban, jó állapotban.

Kiadó:
MG Európa Kft.
Kiadás éve:
2009
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kaposvári
ISBN:
978-963-06-7510-9
Kötés típus:
papír
Terjedelem:
272
Nyelv:
magyar
Méret:
15x21cm
Állapot:
Súly:
350 g
1790 Ft


Az Új Biológia

 

"Dr. Róbert O. Young biokémikus, mikrobiológus és tudományos kutató, aki az elmúlt 30 évét annak szentelte, hogy megtudja, hogyan működik szervezetünk a sejtek szintjén.
Elméletének elnevezése: Új Biológia™, ami legegyszerűbben megfogalmazva azt állítja, hogy minden betegség mögött egyetlen alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test túlsavasodása. Ezzel ellentétben a régi biológia, amely Louis Pasteur 1800-as évek végén keletkezett művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegségek olyan kórokozóktól erednek, amelyek kívülről támadják meg a szervezetet. Dr. Young úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis aránya egészséges egyensúlyban van, akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni.
Testünk 70%-a víz. Ezért gondoljon úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne. Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testben lévő belső folyadékok tisztaságát, hisz ebben „úszkálunk" nap mint nap. Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak az Ön sejtjei, illetve belső szervei, és abban a folyadékban fürdenek, amely, a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja. Az akváriumunk vize egészséges állapotunkban lúgos kémhatású. Az emberi vér enyhén lúgos (pH 7,365), és belső szerveink legnagyobb része szintén lúgos.
Mindennapi életünk során több savasító hatás ér minket. Ezek közül egyik a stressz, a másik pedig a táplálkozásunk, amely túlnyomórészt savasító ételekből áll, mint például húsok, tejtermékek, gabonák, cukrozott, szénsavas italok, édességek, alkohol, tészták és kenyérfélék, valamint feldogozott élelmiszerek. Ezek elfogyasztása emésztés után savas méreganyagok keletkezéséhez vezet a szervezetben. Amikor ezek a mérgező anyagok bekerülnek a véráramba, az érrendszer megkísérel megszabadulni tőlük, a tüdőn, bőrön, illetve a veséken keresztül.
Testünk lassú, de folyamatos elsavasodása a bennünk élő mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) túlzott arányú elszaporodásához is vezet. Az ezen „állatkák" által kibocsátott méreganyagok, illetve a táplálkozással együtt bevitt savak felelősek azokért a tünetegyüttesekért, amiket a jelenleg az egészségügyben dolgozó legtöbb szakemberrel együtt általában úgy szoktunk emlegetni, hogy „betegség"."


Bölcseletek (latin-magyar)

Kedvenc receptjeim-Szárnyasok

Végh Antal: Nyugati utakon

Forisek Péter: A Római Birodalom képes története

Reader's Digest - A természet titokzatos világa

Szili Sándor-Szvák Gyula: A középkori orosz történelem forrásai

Márai Sándor: Napló 1976-1983

Péczely Lajos: Közép-Ázsia-'Aki erre jár, nem tér vissza'

Magyarország állatvilága-Móczár Miklós: Karcsúméhek

Horváth József: Szabadkai és palicsi képes levelezőlapok története 1898-1945

dr. Baranyi Béla szerk.: Sáránd - Fejezetek a település múltjából és jelenéből

Kurucz Gyula: Szeretek , tehát voltam

Jackie Silberg: Baba-móka

Leonard Goldberg: Jégbe zárva

Gyimesi György: A Meru lankáin, vadászélmények

Peter Hein: A klinika II.

Budapest anno és most - Budapest then & now

Móra Ferenc:A fele sem tudomány-Utazás a földalatt

P. Szalay Emőke: A debreceni kerámia

Dr. Mágocsy-Dietz Sándor: A növények táplálkozása-Tekintettel a gazdasági növényekre