Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Christina Zacker-Sonja Mutter: Zsírégető diéta

Budapest, 2005. Mérték Kiadó, 128 oldal, színes képekkel, kiadói karton-kötésben, újszerű állapotban.

Kiadó:
Mérték
Kiadás éve:
2005
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth
ISBN:
963 547 536 5
Kötés típus:
karton
Terjedelem:
128
Nyelv:
magyar
Méret:
18x24.5 cm
Állapot:
Súly:
398 g
990 Ft


Anyagcsere-szabályozó hormonok


Az élő szervezet működéséhez energiára, azaz táplálkozásra van szükség. Az anyagcsere feladata, hogy az élelmiszert és a benne található tápanyagot testazonos anyaggá változtassa át, ami azután energiává alakul át. Ez történik evés után, az emésztési folyamat során. Az anyagcsere helyes működését hormonok irányítják, melyek működését az agy szabályozza. Ezeknek a hormonoknak - melyeket gyakran hírvivő anyagoknak is neveznek - más feladatuk is van. Alapvetően információhordozóként szolgálnak, de az enzimeket is aktivizálják. A hormonok két csoportra oszthatók: zsírraktározókra és zsírlebontókra. Az első csoportba tartozik az inzulin.


Az inzulin és végzetes hatása


Az anyagcsere során először a szénhidrát raktározódik el a zsírsejtekben, ezt követi a fehérje, majd a zsírmolekulák. A hasnyálmirigy inzulint termel, amely az enzimeket arra készteti, hogy a zsírmolekulákat apró részecskékre szabdalják, így segítve elő a táplálék hasznosítását. A felaprított zsírmolekulák különösen könnyen mozognak, és gyorsan képeznek nemkívánatos párnákat a hason és a csípőn. Ezzel nem értünk a rossz hírek végére: a zsírsejtek mintha csak az utánpótlásra várnának, erőteljesen ragaszkodnak védőburkukhoz. Főként akkor, ha „tulajdonosuk" nem fogyaszt teljes értékű táplálékot.
Paradoxonnak hat, de nem a zsírban gazdag élelmiszerek növelik a zsírpárnákat, hanem a szénhidrátok, mint például a cukor és a fehér liszt.
Ha a túlsúlyos egyének tésztát, édességet és más, szénhidrátban gazdag ételeket esznek, vércukorszintjük is megemelkedik. Az inzulintermelés fokozódik, ami elősegíti a zsír lerakódását. A normális testsúlyú embereknél az inzulin a vércukorszint szabályozására szolgál. Aki szénhidrátban gazdagon táplálkozik, annál inzulin is automatikusan több termelődik a szervezetben, holott a vércukorszint csökken.


Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

Luby Margit: Népmondák Szabolcs-Szatmárból

Polgári peres eljárások-Szerk.Dr. Gáspárdy László

Halász Előd: Magyar-Német kéziszótár

Frank Geron: Átkelés

Teddy Wayne: Jonny Valentine szerelmes éneke

Andrei Makine: Keletsirató

Władysław Szpilman: A zongorista

Hatvany Lili: Ételművészet, életművészet

Tóth Endre: Bizalmas vallomás-Dedikált!!

John Galsworthy: Forsyte-saga I-II.

Báró Eötvös József: A nővérek

H. Kolba Judit - Hapák József: Egyházak kincsei Magyarországon

Hargitai György: Az étel a legjobb orvosság

Móricz Zsigmond: Rokonok

Debrecen története 1693-1849-2. kötet

Pitrik József, Ulcz Gyula: Társadalmi-gazdasági mozaikok az uniós kapcsolatok tükrében

Lambrecht Kálmán: Herman Ottó élete

Gyionyiszij (Az egyetemes festészet mesterei)

Bíró-Weller: Angol-magyar kéziszótár