Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Csathó Kálmán: Vadászzsákmány, 1944.

Budapest, 1944. Uj Idők Irodalmi Rt. Hincz Gyula rajzaival, kiadói, félvászon-kötésben. a gerinc vonalán a vászon kicsit kopottas-feslett, egyébként jó álllapotban

Kiadó:
Uj Idők Irod. Intézet
Kiadás éve:
1944
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2.
Nyomda:
Jókai
Kötés típus:
félvászon
Terjedelem:
381
Nyelv:
magyar
Méret:
16x23 cm
Állapot:
Súly:
554 g
9500 Ft


"Kiderül, hogy a Gábor feleségét tegnap nem kevesebb, mint öt darab hosszúcsőrű támadta meg az állásában. Őnagysága egyet lelőtt — valószínűleg önvédelemből — mire a többi kereket oldott. Ez elég bíztató kilátás és most már még fokozottabb reménnyel megyek a tizenhatos standra, amelyről különben sikerült megtudnom, hogy egyike a legjobbaknak.
A hely valóban reményekre jogosít. Alacsony vágás, szálerdő közelében, elég magasan, útkereszteződésnél, ahol jó kilövés kínálkozik. Leszúrom a botszéket, megtöltőm a kis húszast és elhelyezkedem. Még korán van, egy cigarettát is el lehet szívni a húzás kezdetéig.
Nem messze tőlem szarkák csörögnek, arrább rigók fecsegnek. Egy szajkó száll át fejem felett. Hajdajnában feltétlenül lelőttem volna, de mióta magamnak is van otthon egy Matyim, nem visz rá a lélek, hogy bántsam ezt a szemtelenül kedves madarat, pedig jól tudom, milyen gonosz fészekrabló őkelme. Cinkék surrognak a bokrok közt, az ébredő bogárságot szedegetve a fakéreg alól, majd csoportosan röppennek tovább valami titokzatos vezényszó parancsára. Aztán elhallgatnak a szarkák és hangosabb lesz a rigók szava. Rengeteg megbeszélnivalójuk van így alkonyattájban, elalvás előtt. Az ember nem győzne benne gyönyörködni, ha néma bosszantaná, hogy a fecsegésük miatt esetleg nem hallja meg a szalonkát. De hát ettől kár félni, mert azt úgyis meghallja az ember, csak pisszegjen és korrogjon. Erről azonban egyelőre szó sincs! Ehelyett szárnycsapkodás hallik és éktelen kakatolás: a fácánok most galyaznak fel és nagy bölcsen tudatják minden ellenségükkel, menyéttel, macskával, nyuszttal, nyesttel, hogy hol alusznak. Szeretném nekik megmondani, hogy fogják be a csőrüket, de még a beszédes embert sem igen lehet elhallgattatni, nemhogy a beszédes madarat. Sőt egyszerre csak még hangosabbá válik a kakatolás, egyik felelget a másiknak, izgatott hangon, idegesen: világos, hogy valami veszedelmet vettek észre s arra figyelmeztetik egymást. Vájjon mi lehet az? Nem sokáig' kell a fejemet törnöm, mert valami vörös mozdul a bokrok közt és egy pillanat múlva, alig húsz lépésnyire előttem, ott áll az úton, keresztben egy jókora róka. Engem nem vesz észre, mert mozdulatlanul állok egészen, a ruhám színe beleolvad a környezetbe és mert a szelem is jó, szimatot sem kaphat. Egy pillanatig tűnődöm: agyonlőjjem? — ne lőjjem? "


Tolnai új világlexikona, töredék kötetek-I-XIII.+XV...

Spirit Bliss: A múlt árnyai - Démoni érintés 1.

Dr. Szemerédy Miklós: A debreceni Erdőspuszták Parkerdei

Jane Chisholm: Világtörténelem kicsiknek és nagyoknak

Sütő András: Kék álhalál

Jelenbe zárt múlt - Történetek a világ működéséről

Szűcs Ábrahám: A pipás nemesek véleménye

Frank T. Bullen: Confessions of a tradesman

Váci Mihály: A sokaság fia

Romain Rolland: Az elvarázsolt lélek I-II.

Szénássy Barna: History of Mathematics in Hungary until the 20th Century

Új Magyar képtár-A Magyar Nemzeti Galéria festészeti gyűjteménye

Devics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve

I.N.Bronstejn-K.A.Szemengyajev: Matematika zsebkönyv ( Mérnökök és mérnökhallgatók számára)

Kóka Rozália: Egy asszon két vétkecskéje

Debrecen története 1693-ig 1. kötet

Simon Sebag Montefiore: Fekete Bárányok - A történelem leghírhedtebb gonosztevői

Századok szelleme-Tanulmányok a magyar irodalom és Debrecen kapcsolatáról

Andrew Morton: Diana a szerelmet kereste

Lengyel Dénes: Mondák a török világból és kuruc...