Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Kós Károly: Az országépítő - 1940.

Az Erdélyi Szépmíves Céh 10 éves jubileumára kiadott díszkiadás

Kolozsvár, 1940. Erdélyi Szépmíves Céh, 438 oldal, kiadói egészvászon sorozat kötésben, a gerinc fejrészén a vászon picit berepedt, egyébként jó állapotban.

Kiadó:
Erdélyi Szépmíves Céh
Kiadás éve:
1940
Kiadás helye:
Kolozsvár
Nyomda:
Révai
Kötés típus:
egészvászon
Terjedelem:
438
Nyelv:
magyar
Méret:
13.5x19cm
Állapot:
Súly:
414 g


"Karácsony havának közepére már érkeztek a vendégek mindenfelől Esztergom felé. De, hogy a vár szűk lett volna, a külső országbéli urak, akik szolgahaddal jöttek és sok lóval, a környéken kaptak szállást. Tibold úr tatai majorságába szállottak meg a bajorországi Henrik herceg atyafiságáiból való lovagok és főemberek, meg Burkárd úr, az oslmárki, feleségestül, fiastúl. És odaszállott Ottó császár képében a frank földről való Konrád gróf, páncélos vitézeivel. Lengyel Boleszló vidám vitézei Hunt úr garamparti házába szállottak és oda-szállottak kióvi Vladimír úr lnindás bojárjai. A passaui püspök papjai Pannonhalma monostorának vendégei voltak és nem panaszkodtak a vendéglátás ellen. Seregre való vendég verődött össze az Itália felöl érkezőkből, akiket Krezimir horvát király vezetett. A maga horvát urain kívül vele jött velencei Péter herceg patrícius küldöttsége, a gradói pátriárkának, Orsó úrnak főesperese és két csuhás barát. És a velencei patrícius urak társaságában jött Teodoros úr, Bazilios császár bízott embere, a városkikötő prefektusa. Egész had voltak így együtt, szolgákkal, málhás lovakkal, kísérő katonákkal, tolmácsokkal. Ezeket a pilisi uradalom nagy tanyaházában látta vendégül Taksonyfia Mihály és nagyobbik, házas fia, Vazul.

Egészen egyedül, öszvérháton jött, barna csuhában, akit durva kenderkötéllel kötött meg derekán és szeges talpú bőrpapucsban József atya, a római Szent Elek monostor apátura, a Szentatya képiben. A magyari nemzetségek urai a Nagyúr csallóközi majorjában és szállásain gyülekeztek. Ott volt hely a sok vezetéklónak, kopjának és cifra szolgahadnak, akit szokás szerint magukkal cipeltek. S felvillant a szeme Istvánnak, amikor hírül vette, hogy erdőelvi Gyula vajda is eljött, meg Ajtony úr és valük a napkeleti hegyekből val óavar-székelyek vezire. S egy marék bolgár lándzsás élén Kuvrát vajda, Sámuel cár képében. A vajda testvérnénjénél, Saroltnál szállott meg Csepelen."


Gyionyiszij (Az egyetemes festészet mesterei)

Nicholas Sparks: Mindig van holnap

Peter Mayle: Örökké Provence

Gróf Apponyi Henrik: Úti-és vadásznaplóm Indiából és a Himaláyából 1930

Sütő András: Szemet szóért

Kritika 1968. évf.

Kézdivásárhelyi Benkő Pál: A vadászat - 1935.

Schmidt Egon: Gyakorlati madárvédelem

Kukorelli István(szerk): Alkotmánytan I.

Búvár zsebkönyvek-Különös állatok

Dr.D.G. Hessayon: Díszfák és díszcserjék

Képes történelem-Makkai László: A reneszánsz világa

Cervantes: Don Quijote

A szarvasok háreme - Magyar írók vadászelbeszélései

Sipos Béla Zoltán: Gyümölcsösgazdák könyve

Szuhai István: Piga, piga! Vadászkalandok három világrészen

Czifferszky István: A gemenci bak és más vadászelbeszélések

Debreceni bibliográfia-Alapvető irodalom a város ismeretéhez-Dedikált!

Asztalos Sándor: Biró Lajos a nagy magyar utazó

K. Schlenzig: Elektronika-Hobby 78