Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Széchenyi Zsigmond: Nahar - Indiai útinapló, 1964.

Budapest, 1964. Szépirodalmi Kiadó, 465 oldal, fekete-fehér fényképekkel illusztrálva, kiadói, félvászon-kötésben, védőborító nélkül, a kötéstáblák széle-és a sarkok kopottas.

Kiadó:
Szépirodalmi
Kiadás éve:
1964
Kiadás helye:
Budapest
Kötés típus:
félvászon
Terjedelem:
465
Nyelv:
magyar
Méret:
15x20.5cm
Állapot:
Súly:
657 g


"Vasutaslámpával világítja előttünk a részt, amit hadonászó karjai a tömegen törnek. - Kinyittattam már az elsőosztályú éttermet - magyarázza a poggyászt is odavitettem, ott békességben megvárhatjuk a vonatot. Piciny kis szobácskába lepünk. Csak félakkora, mint amilyen a Lothia-táborbeli sátorszobánk volt. A plafonról lógó olajlámpást most gyújtották meg, gyengén pislog, még várni kell a felcsavarással, nehogy füstöljön. Viaszosvászonnal borított asztal körül négy szék, a sarokban söntésforma bárpult. A falon Viktória királyné s V. György ócskanyomatú képe. Szemközt pedig Gandhié, már valamivel jobb minőségű.

Bármilyen igénytelen az elsőosztályú étterem, mégis tiszta és rendes. Az öreg kocsmáros gyolcsruhája, turbánja makulátlan fehér. Bizonyán most vehette fel, Viktor rendelésére. A vacsora ugyan sovány kissé, nem állíthatom, hogy jóllaknék tőle, hanem amit adnak, ízletes. Teát kapunk, fejenként két lágytojást, feketekávét meg whiskyt. Az étel tehát nincs arányban az innivalókkal. A vendéglős és Viktor között nézeteltérés támad a felszolgálás jogát illetőleg.

Odakint az ajtó előtt fegyveres őrök posztolnak. Kisül, hogy azokat is Viktor parancsára állította ide - az állomásfőnök! Nehogy avatatlan bámészkodók megzavarhassák a külföldi vendégek vacsoráját. Az elébb, mikor kimentem, az ajtó előtti strázsák fegyverfogással tisztelegtek és mikor másfél perc múlva visszatértem, újból haptákba vágták magukat. Akárcsak a jaipurí Rambagha Palace-ban!

Vacsora után elővesszük a kártyát. Olajmécses fényénél römizünk. fegyveres silbakok biztonságában - a töksötét hissari állomás üres restijében. Kilenc óra tájban bejön a főnök, s tiszteletteljesen tudtunkra adja, hogy ha nekünk is úgy tetszik, indulhatnánk. És hogy természetesen külön kocsit kapunk, útközben majd átkapcsolgatják, nehogy éjszakai nyugalmunkat átszállások megzavarják. Aludjunk csak nyugodtan Bikanirig, senki sem fog háborgatni."


Christopher Mason: A milliárdos csalás

Körös-Maros Nemzeti Park

Kós Károly: Erdély-Kulturtörténeti vázlat-Reprint

Sütő András: Sárkány alszik veled

Ole Hallesby: Személyiségtípusok

Aczél Endre: Acélsodrony - A hatvanas évek

Navigátor világatlasz - A föld politikai és gazdasági térképe

Helen E. Sminth-Anthony J. Frew: Allergia

Cserszilvásy Ákos: A vadászat mestere

Axel Munthe: San Michele regénye

Kanteletár

George Sand: Consuelo I-II.

Kemény Dezső: A titokzatos kecskebak-Fantasztikus bűnesetek

Szepes Erika-Szerdahelyi István: Verstan

Paul Diepgen: Geschichte der Medizin

Kerékgyártó Béla (szerk.): Berlin átváltozásai - Város, építészet, kultúra

Priszter Szaniszló: Növényneveink - Magyar-latin szógyűjtemény

Domanovszky György: A magyar nép díszítőművészete I-II.

W.O. James: Bevezetés a növényélettanba

Kovács Andrea(szerk.): Árpád népe - 1000 év magyar mondái