Budapest, 2006. Black&White Kiadó, 274 oldal, kiadói papírborítóban, új könyv.
"Ha társaságot hívunk, inkább nyitott szendvicseket csináljunk. Ezek lehetnek friss vagy szárazon pirított kenyér- vagy zsemleszeletekre, vagy vékonyra vágott zsúrkenyérre rakott szendvicsek. Az alapot simára kikevert és gyengén megsózod vajjal kenjük meg egész vékonyán. Ezután helyezzük el rajta a kívánt anyagot ízlésesen, majd gyors, egyszerű díszítéssel fejezzük be az elkészítést. A gyors díszítőn egyik leghatásosabb módja az, ha a simára kevert vajból - amellyel megkenjük a szendvicseket - egy részt visszatartunk, és duplán fogott zsírpapírból formált zacskóba tesszük, és a végét kissé levágva, ízlés szerinti díszítést spriccelünk a már kész szendvicsre.
A halfélékkel készült szendvicsek legjobb díszítőanyagai: a főtt tojás szeletkékre vágva, a kaviár, a hering, a lazac, a ringli stb. A húsfélék díszítőanyagai: fejes saláta levele, paradicsomszeletek, ecetes uborka, főtt tojás, cékla, zöldpaprika stb, A sajtfélékkel, körített juhtúróval készült szendvicset leginkább hónapos retekkel, főtt tojással, újhagymával, vágott metélőhagymával és zöldpaprikával díszítjük.
A tálalásnál ügyeljünk, hogy a szendvicseket tetszetősen, ízüknek és színüknek megfelelően helyezzük el a tálon. A szendvicsekhez szükséges nyersanyagokat nem soroljuk fel, mert ez igen eltérő lehet, az egyéni ízléstől és a felhasznált anyagtól, illetve a rendelkezésre álló anyagi eszközöktől függően, de befolyásolja ezt a kérdést az alkalom is, melyre a szendvics készül. Meghitt családi körben, kulturált, de azért egyszerű, míg vendéglátáskor dekoratívabb szendvicset készítünk.
A sonkás szendvics lehet nyers, főtt, kötözött vagy gépsonkából. Vékonyan szeletelve rakjuk a megvajazott kenyérre, és főtt-tojás-szelettel, zöld salátalevéllel és egy kevés reszelt tormával vagy vágott aszpikkal díszítjük, így készül füstölt marha- vagy sertésnyelvvel is a szendvics, valamint a szalámis, gyulai kolbászos, krakkóis vagy párizsis szendvics is, ez utóbbiakat szeletelt ecetes uborkával, hónapos retekkel vagy zöldpaprikaszeletekkel díszítjük.
A húsos szendvicsek vékonyra szeletelt hideg sertéssülttel, borjúsülttel, angolosra sült vesepecsenyével vagy hátszínnel, valamint vagdalt hússal készülhetnek. Díszítőanyaguk többnyire a friss paradicsomszelet, zöld salátalevél, ecetes uborka és főtt-tojás-szelet.
A sajtos szendvicsen lehet trappista, ementáli, rokfort, füstölt vagy egyéb sajt szép vékonyra felszeletelve, de kitűnően felhasználhatók a különböző un. kockasajtok is, tetszetősen vágva és felrakva. Ide tartozik a körített juhtúrós, a vajas, juhtúrós-snidlinges szendvics is. Mindezeket főtt tojással, hónapos retekkel, újhagymával vagy zöldpaprika-szeletkékkel és spriccelt vajjal díszíthetjük.
Közkedveltek a halas szendvicsek. Ezek készülhetnek készen vett, hideg, főtt fogassal. A megvajazott kényéire zöld salátalevélen egy kiskanál franciasalátát helyezünk, és erre tesszük a vékonyra szeletelt halat. Ehhez hasonlóan szardíniával, füstölt lazaccal, ajókagyürüvel (ringli), heringgel, olajos tonhallal stb. is csinálhatjuk. Ezeket főtt-tojás- és citromszeletkékkel, zöld salátalevéllel, kaviárral stb. díszíthetjük."