Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Wass Albert: Az Antikrisztus és a pásztorok-2001.

Pomáz, 2001. Kráter Műhely Egyesület, 227 oldal, kiadói papírborítóban, jó állapotban.

Kiadó:
Kráter Műhely Egyesület
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Pomáz
Nyomda:
Saluton Bt.
ISBN:
963 9195 59 6
Kötés típus:
papír
Terjedelem:
227
Nyelv:
magyar
Méret:
14x20 cm
Állapot:
Súly:
229 g
2490 Ft


"- Tudod, milyenek az emberek. Egyetlen munkás sem akart többé közelébe menni a fekete gödörnek, s még a katonákra is átragadt a félelem. A tiszt urak buta babonának mondták, s úgy ordibáltak az őrökre meg a munkásokra, hogy rossz volt hallani. De még így se akart egy se közelébe menni a lyuknak, se paraszt, se katona. Senki. Végül a tiszt urak levitették a cigányt az egyik üres házba, s tüzet tettek a talpa alá, meg fogóval tépdesték ki a körmeit. Azt akarták, hogy menjen ki velők az emberek közé, s kiáltsa ki nekik, hogy nem látott semmiféle kísértetet, hanem pénzt kapott valamiféle ellenségektől azért, hogy kitalálja ezt, s megijessze vele az embereket. De a cigány nem akarta vállalni semmiképpen ezt. Fejét verdeste a földhöz, úgy könyörgött azokhoz a tisztekhez. - Hogyan hazudhatnék én azok ellen, akik megholtak - jajgatta a szerencsétlen -, sze' értem jönnek az éjszaka, s elvisznek a pokol tüzére lelkestül, értsék már meg! - De azok a tisztek nem értették meg, hogy színtiszta igazat beszélt az a cigány.
- Akkor jött volt le Rozika a hegyről. Egy vak leány, aki tisztábban lát, mint mindaz a sok ember együttvéve, akit én esmertem. A hegyről jött alá, ott élt volt fent már azelőtt is, a pásztorokkal. Tudtuk mi, hogy még mindég élnek emberek odafönt, mindenki tudta. A katonák is. Olykor megpróbálták összefogdosni őket, de soha sem sikerült nekik. A hegy Istene a pásztorokkal volt már akkor is. S a hegy Istene más, mint a falué volt. Nehezebben érthető Isten, másféle, na. De erősebb. S nem hagyta elveszni a maga népét. Úgy elbújtatta őket, hogy egy egész ezred katona nem bírta még a nyomukat se meglelni.
- Szóval, hát, a vak leány lejött. Egyenesen odament, ahol a tisztek laktak, s a tolmácsot kereste. - Mondja meg ezeknek az idegeneknek, hogy eresszék el Pilucot, a cigányt - parancsolta Rozi a tolmácsnak -, s ne gyötörjenek senkit többé hiába. Nincs több hitvány ezüst abban a bányában, így rendelte az isten. - A tisztek nevettek. - Bolond ez a leány - mondták, s nem hallgattak reá. De a leány ottmaradt a rabmunkások között."


Sade Márki: Justine - avagy az erény meghurcoltatása

Gyionyiszij (Az egyetemes festészet mesterei)

Marie Phillips: Csintalan istenek

Dr. Hunyady Attila-Ferenczy Dénes(szerk.): Horgász kalendárium 1992

John Cowper Powys: Wolf Solent I-II.

Paola Calore: Bajor kastélyok - 1998.

Jacques Thomas: Lelki jajok - testi bajok 2.

Melissa Hill: Érted mindent!

Jókai Mór összes művei 71 db. kötet egyben

Hessky Regina(szerk.): Német-magyar kéziszótár

Dienes Zoltán: Játék az életem - Egy matematikus mágus visszaemlékezései

William Makepeace Thackeray: A Newcome család I-II. - 2000/1779 sz. példány - Számozott

Kritika 1968. évf.

Pók Lajos: A szecesszió

Erich Kästner: A két Lotti

Nyerges András: Voltomiglan

Louanne Brizendine: A férfi agy

Cally Taylor: A mennyország várhat

Kovács Győző: Válogatott kalandozásaim Informatikában (Történetek a magyar (és a külföldi) számítástechnika (h)őskorából)- Cd melléklettel

Andrej Tarkovszkij: A megörökített idő