Méliusz Antikvárium Antik könyvek, használt könyvek, régikönyvek

Wass Albert: Jönnek - Adjátok vissza a hegyeimet! - 2002.

Pomáz, 2002. Kráter Műhely Egyesület, 235 oldal, kiadói papírborítóban, jó állapotban.

Kiadó:
Kráter Műhely Egyesület
Kiadás éve:
2002
Kiadás helye:
Pomáz
Nyomda:
Saluton Bt.
ISBN:
963 9195 01 8
Kötés típus:
papír
Terjedelem:
235
Nyelv:
magyar
Méret:
14x20 cm
Állapot:
Súly:
224 g
2490 Ft


"Elhallgatott megint és belebámult a tűzbe. Mi ettünk, és nem is néztünk reá, mintha ott sem lett volna. Egy idő múlva aztán elkezdte megint, és akkor már úgy folyt belőle a szó, mint am.kor a földuzzasztott szennyvíz alatt valaki kirúgja a zsilipet.
- Odaát születtem, Bukovinában. Anyám rutén volt, apám román. Volt egy kis földünk, de csak éppen annyi, hogy élni lehetett rajta, ha az ember reggeltől estig dolgozott. Hat testvérem is volt, de én voltam köztük a legidősebb, reám kellett maradjon a föld. A többi szerteszéledt, mint a juhok a legelőn. Volt egy öcsém, az gépészinasnak ment a városba. Majd segéd lett, és akkor egyszer egy húsvétkor hazajött, és olyan dolgokról beszélt, amiket ott nálunk a faluban nem lehetett megérteni. Szakszervezetekről, meg titkos gyűlésekről, meg arról, hogy közeledik a világ felszabadulása. Az öcsém kommunista lett. De ezt csak később tudtam meg. Elébb jött a háború.
Mindjárt az elején elvittek katonának, és én átszöktem az oroszokhoz. Nem azért, mintha valami közöm lett volna hozzájok, csak mert azt mondták, hogy a hadifoglyokat elviszik hátra, és csak dolgozniok Kell, többet nem lődöznek reájok. Féltem attól, hogy meglőnek a háborúban, és ezért első alkalommal, ahogy lehetett, átszöktem az oroszokhoz.
Ott elvették a fegyveremet, és megkérdezték, hogy miért jöttem át. Azt mondtam nekik, hogy kommunista vagyok, s azért. Kezdtek kérdezgetni, de rájöttek hamar, hogy nem értek semmit a kommunizmushoz, s akkor kinevettek és elküldték hátra, hadifogolynak. Egy bányában dolgoztam, sok más hadifogoly között. Egyszer aztán megkérdezték, hogy ki jelentkezik önként kommunista átképzésre. Én jelentkeztem. Miért ne, gondoltam, nem kell majd bányában dolgoznom, és jobb lesz. Jobb is lett. Egy nagy táborba vittek, rendesen felöltöztettek, jól tartottak élelemmel és nem kellett tennünk egyebet, mint hallgatnunk mindenféle beszédeket."


Sergio Failoni: Hangfogó nélkül

Craig Shaw Gardner: Batman visszatér

Szép Ernő: Lila akác

Waller-Kaatz: Medical Dictionary German-English II. kötet

Warrier-Verma-Sullivan: Titkok nélkül - Ajurvéda

Susan Forward: Mérgező szülők

Vaszary Gábor: Az ördög nem alszik

Reader's Digest - Európa aranykora 1648-tól 1773-ig - Új könyv!

Reader's Digest-Kertészkedés hónapról hónapra - 2006.

Michael Kraus: Mindennapi aromaterápia

Krúdy Gyula: Álmoskönyv-Tenyérjóslások könyve

Györkösy Alajos: Latin-Magyar szótár

Pechtol János (Szerk.): Vadászévkönyv 1999

Petőfi Sándor összes költeményei

Jana Stroblova: A mezők titkai

A mai katolikus irodalom kincsesháza

Nagy civilizációk-Kína, Japán, az Aztékok és az Inkák

Deborah McKinlay: Szextettek

Zákonyi Ferenc: A Dunántúl gyógyfürdői és fürdői

Paul Féval: A Fekete Brigád